Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huiman koripallotytöt tähtäävät SM-sarjaan

Huiman alle 19-vuotiaat koripalloilijatytöt osallistuivat viikonloppuna ikäluokkansa SM-sarjakarsintojen ensimmäiselle kierrokselle Espoossa.

Avausottelussa lauantaina Huima kaatoi Rauma Basketin lukemin 80–45. Karsintaurakka jatkui sunnuntaiaamuna, kun vastaan asettui myös lauantaisen pelinsä voittanut kotijoukkue Leppävaaran Pyrintö.

Aamupeli osoittautui Huimalle tahmeaksi, ja tuloksena niukka neljän pisteen tappio. Karsintojen jatkuminen seuraavalle kierrokselle vaati voiton viimeisestä ottelusta, ja äänekoskelaisjoukkue onnistui kaatamaan Rauma Basketin toistamiseen selkein numeroin 92–38.

– Meillä kävi vähän tuuri, jos oltaisi voitettu aamupeli, oltaisiin jouduttu Tampereen lohkoon. Näillä tuloksilla saatiin nyt kotiin karsinnat. Osa tytöistä pelaa viimeistä juniorivuottaan, ja heiltä kun kysyin, niin tavoite on SM-sarjapaikka. Minulle oli valmentajana tärkeintä, että saadaan paikka valtakunnallisessa sarjassa, ja nyt kun I-divisioonapaikka on varma, voidaan lähteä ilman paineita tavoittelemaan paikkaa sarjatasoa ylempää, joukkueen päävalmentaja Marianne Koskinen iloitsee.

Huima varmisti jo paikan valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa, mutta 19. sijalle rankattu joukkue lähtee taistelemaan kotiedun voimin paikasta SM-sarjassa 25.–26.9. Pankkarilla.

Vastaansa Huima saa turnaukseen kolmanneksi rankatun Kotkan Peli-Karhut, 8. ennakkoon sijoitetun Feeniks Basketin Forssasta sekä rankingin 14. Torpan Pojat Helsingistä.

– Meillä on joukkueessa vähän sekalainen seurakunta, yhdeksän tyttöä Huimasta, viisi Vimpelistä ja kaksi Lappeenrannasta. Ilmeisesti tätä on hieman ihmetelty, mutta rosterin pitää olla iso, jotta voidaan lähteä peli per viikko -tahdilla pelattavaan sarjakauteen, kun aina tulee loukkaantumisia ja muita poissaoloja, Koskinen taustoittaa.