Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jaakko Kurikka: "Äänekoskelle tarvitaan enemmän hallitilaa, joka voisi houkutella myös uusia yrityksiä"

Sataman tuntumaan valmistuu jo ensi talveksi lämmintä säilytystilaa veneille.

Äänekosken sataman tuntumaan rakennetaan parhaillaan uutta ja lämmintä hallitilaa veneiden säilytykseen. Hankkeen takana on Äänekosken Telakka Keskinäinen Kiinteistöyhtiö Oy.

– Äänekoski on tämän tyyppisten palveluiden tarjonnassa muita paikkakuntia jäljessä. Hankkeen tavoitteena on nostaa säilytyspalveluita paremmalle tasolle, taustoittaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kurikka.

Kurikan mukaan 800 neliön kokoiseen halliin mahtuu noin 20–30 venettä, mutta myös yhtä hyvin esimerkiksi turvallista ja nykyaikaista säilytystilaa tarvitsevia moottoriajoneuvoja.

Halli rakentuu poikkeusluvalla ja valmistuu jo tulevaksi talveksi.

– Toivomme, että hanke kiinnostaisi myös veneiden huoltoon ja kunnostukseen erikoistuneita yrityksiä. Näitä palveluja emme tuota, vaan teemme mielellämme yhteistyötä yrittäjien kanssa. Hallitilaa vuokraavat veneilijät voisivat hankkia palveluja esimerkiksi yhdessä alihankkijalta. Hallin yhteydessä voisi olla huoltotoiminnan lisäksi myös myymälä, Kurikka ideoi.

Palvelulle on selkeästi kysyntää, sillä kolme neljäsosaa tilasta on jo varattu.

Veneilyn suosio on kasvanut myös Äänekoskella.

– Kaupunki on kunnostanut satamia ja rakentanut toimivia vierasvenelaitureita.

– Keitele-järvi, mutta erityisesti myös Etelä-Konnevesi kiinnostavat matkakohteena veneilijöitä, jotka kaipaavat luonnonrauhaa ja uusia elämyksiä. Äänekoskelle avautuneet kanavayhteydet lisäävät kiinnostusta.