Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylässä ja Keuruulla varmistunut useita uusia koronatartuntoja – myös Äänekoskella, Laukaassa ja Virroilla ilmeni yksittäisiä uusia tapauksia

Suomessa raportoitiin sunnuntaina 976 uutta varmistunutta koronavirustapausta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen raportoima tapausten lukumäärä on suuri, koska mukana ovat myös lauantaina varmistuneet tapaukset. Lauantaina lukujen raportoinnissa oli ongelmia.

Keski-Suomessa uusia tartuntoja on varmistunut Jyväskylässä kymmenen, Keuruulla seitsemän sekä Laukaassa ja Äänekoskella yhdet yksittäiset tapaukset. Myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvalta Virroilta raportoitiin yksi uusi koronatartuntatapaus.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuusluku on nyt 32,0, mikä tarkoittaa tapausten määrää kahden viime viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Tilanne on parantunut, sillä sitä edeltävän kahden viikon aikana luku oli 62,46.

Sunnuntaihin mennessä Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä koronarokotteen ensimmäisen annoksen oli saanut 83,1 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä ja toisen annoksen 59,5 prosenttia. Koko maan rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 82,8 prosenttia ja toisen annoksen osalta 63,9 prosenttia.