Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistisairauksiin liittyy edelleen kielteisiä asenteita – Äänekoski mukana teemapäivän valaistuksessa

Muistisairaudet koskettavat Suomessa noin miljoonaa ihmistä. Heistä itse muistisairautta sairastavia on noin 200 000 henkilöä. Muistisairaudet ovat kansansairaus, jonka inhimilliset ja taloudelliset vaikutukset ovat suuret.

Muistisairauksiin liittyy edelleen paljon ennakkoluuloja ja kielteisiä asenteita, joita tulee hälventää, toteaa muistiluotsi Emmi Leppänen Keski-Suomen Muistiyhdistyksen tiedotteessa.

Maailman Alzheimer-päivä on 21.9. Teemapäivän iltana valaistaan rakennuksia violetiksi ympäri maailmaa. Keski-Suomessa valaistuksia toteuttavat ainakin Sairaala Nova, Äänekosken kaupunki ja Jämsän kaupunki.

Muistiliitto jäsenjärjestöineen viettää Alzheimer-päivän yhteydessä Muistiviikkoa. Viikon teemana on Hyvää elämää muistiystävällisessä yhteiskunnassa.

– Nostamme esiin erityisesti läsnäolon ja läheisyyden merkityksen. Sairastuneiden on tärkeää tietää, että apua ja tukea on saatavilla. Kun muistisairauksista puhutaan avoimesti, muististaan huolestuneet rohkaistuvat hakemaan apua ja pääsevät tarvitsemansa tuen piiriin.

Keski-Suomen Muistiyhdistys on toiminut jo 30 vuotta. Yhdistys tarjoaa tietoa, vertaistukea ja osallistumismahdollisuuksia. Muistiviikolla järjestetään juhlatilaisuuksia ympäri maakuntaa. Äänekosken kaupungintalolla on tilaisuus huomenna maanantaina 20.9. klo 15–16.