Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken kaupunginhallitus käsittelee pikana Henttalanmäen asemakaavaa

Äänekosken kaupunginhallitus pitää maanantaina ylimääräisen kokouksen, jonka asialistalla on vain yksi asia - Henttalanmäen asemakaava, jota kiirehditään nyt valmiiksi. Taustalla on Metsä Groupin uusi tehdashanke.

Metsä Fibre Oy on hakenut kaupungilta asemakaavan laatimista biotuotetehtaan eteläpuoliselle alueelle eli niin sanotulle Henttalanmäelle.

Henttalanmäen asemakaava-alueen pinta-ala on noin 147 ha, josta valtaosa on Metsä Fibre Oy:n omistuksessa olevaa maata.

Alue rajautuu pohjoisessa biotuotetehtaan alueeseen, idässä rautatiehen, etelässä kaupungin omistamaan Onkelantien asemakaava-alueeseen ja lännessä Kuhnamon rantaan sekä Teräväniemen alueeseen.

Asemakaavalla varaudutaan metsäteollisuuden investointeihin ja mahdollistetaan toiminnan laajentuminen alueella. Alueelle halutaan osoittaa pääasiallisesti teollisuustoimintaa. Teollisuusrakentamiselle uusi kaava mahdollistaisi rakennusoikeutta 933 763 kerrosneliötä, josta uutta rakentamista voisi olla 852 691 kerrosneliötä.

Äänekoskentielle esitetään uutta ohjeellista liittymän paikkaa, jolloin alueelle saapuva ja lähtevä raskasajoneuvoliikenne ohjautuisi suoraan teollisuusalueelle, ja nykyisin käytössä oleva kulku Onkelantien kautta poistuisi raskaan liikenteen käytöstä.

Henttalanmäen asemakaavan valmisteluvaiheen kuuleminen järjestettiin kesä-heinäkuussa. Valmisteluaineistosta toimitettiin kaupungille kymmenen lausuntoa ja yhdeksän mielipidettä.

Tulevana maanantaina kokoustavalle kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että se hyväksyy kaavanlaatijan vastineen valmisteluvaiheen aikana saadusta palautteesta ja asettaa kaavaehdotusaineiston nähtäville kuulemista varten. Ehdotusaineistosta pyydettäisiin myös tarvittavat viranomaisten lausunnot.

Äänekosken metsäteollisuuden alueella on samaan aikaan vireillä myös Metsä Board Oyj:n hakemuksesta Hiskinmäen asemakaava, joka sijoittuu biotuotetehtaan itäpuolelle rautatien ja Äänekoskentien väliselle alueelle. Myös tämän kaavahankkeen taustalla on teollisuusrakentamisen mahdollistaminen alueelle.