Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoski täyttää 110 vuotta tällä viikolla

Tällä viikolla juhlitaan 110-vuotiasta Äänkosken kaupunkia. Viikon ohjelmaa kuuluu jo aikaisemmilta vuosilta tuttu Hidden-jahti yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa. Visit Äänekosken Instagramissa julkaistaan vihjeitä, joiden perusteella palkinnot löytyvät ympäri kaupunkia.

Tällä viikolla julkaistaan myös äänekoskelaislähtöisen Kaisla Kujanpään suunnittelema Äänekoski-printti sekä extratummapaahtoinen Äänekoski-kahvi, jonka valmistaa jyväskyläläinen Paahtimo Papu. Kahvi löytyy Äänekosken K-Citymarketin valikoimasta.

Printtituotteet tulevat myyntiin myöhemmin syksyllä.

– Halusin tehdä printistä iloisen ja raikkaan. Ideana taustalla on ”Kaupunki metsän sylissä”. Metsien ja vesistön lisäksi piirsin mukaan myös kauniita äänekoskelaisia rakennuksia ja lisäsin pieniä yksityiskohtia, joita sieltä voi löytää, kun tutkii sitä tarkemmin, Kujanpää kertoo.

– Kaislan suunnittelema printti on herättänyt todella paljon kiinnostusta ja olemme saaneet siitä paljon positiivista palautetta. Printti kuvastaa positiivisella tavalla Äänekoskea ja sen ideointiin pääsivät mukaan myös kuntalaiset, matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen iloitsee.

Lasten oma taidenättely Minun kotikaupunki 110 vuotta on avoinna kaupungintalon aulassa juhlaviikon ajan. Samalla voi tutustua myös Kömin Killan näyttelyyn.

Kehitysvammaisten työ- ja päiväkeskuksen Mintaken väki tuo piristystä katukuvaan ja linnunpönttöjä ympäri Äänekoskea. Linnunpönttöjä voi ihastella Koskelan puistossa, Yhteisöpuutarhassa, Taidepuistossa ja Rantaraitilla.

– Päätimme järjestää mahdollisimman monipuolista ja erilaista ohjelmaa juhlaviikolle, sillä emme pystyneet järjestämään perinteisiä kahvitteluita koronatilanteen vuoksi.