Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi pelitaktiikka kannatti – Suolahden Urho vei jalkapallon Vitosen mestaruuden

Suolahden Urho sinetöi perjantai-iltana Palokassa jalkapallon Vitosen voiton kaatamalla FC Sohon lukemin 1-3.

– Tämä oli onnistunut kausi loppuhuipennuksineen kaikkineen, Urhon pitkäaikainen valmentaja Pasi Hartikka iloitsee.

Ennen päätöskierrosta sarjan voitossa olivat kiinni BET, Cityketut sekä perjantaina kohdanneet FC Soho ja Urho. Ennakkokaavailussa suolahtelaisia ei povattu mestariksi, vaan huomio keskittyi jyväskyläläisjoukkueisiin.

Perjantain ottelussa kotijoukkue pääsi tuikkaamaan avausmaalin 10 minuutin pelin jälkeen Urhon hienoisesta hallinnasta huolimatta. Joni Terho tasoitti ottelun Urholle avausjakson puolivälissä.

Toisella puoliajalla Urho jatkoi maalitehtailua, Joni Terho iski voittomaalin 64. minuutilla, ja hetkeä myöhemmin Roope Vainikainen iski yhden kauden hienoimmista maaleista ja sinetöi sarjan mestaruuden.

– Viimeiset kolme peliä pelattiin sellaista jalkapalloa, että vastustaja ei päässyt etenemään, vaan joutui roiskimaan palloa. Uusi pelitaktiikka vaati otteluiden alussa hetken tottua, mutta saatiin se sen jälkeen pidettyä ja päästiin flow-tilaan, Hartikka antaa tunnustusta omilleen.

Sarjan voiton myötä Urho ansaitsi paikan sarjaporrasta ylemmäs jalkapallon Neloseen, mutta ennen paikan vastaanottamista edessä on pelaajien tahtotilan kartoittaminen nousun suhteen.

– Itse olen tehnyt 12 vuotta työtä joukkueen eteen, ja siihen on mahtunut kolme sarjanousua ja yksi tippuminenkin on osunut omalle kohdalle. Sarjan voitto tuntuu hyvältä ja lämmittää mieltä, mutta noususta en sano mitään ennen kuin olen jutellut jätkien kanssa, Hartikka toteaa.

Kauden päätösottelun jälkeen Urholla on kaksi viikkoa aikaa päättää mitä tekee Nelosen sarjapaikalla, mutta ensin joukkueessa keskityttiin ansaitusti juhlimaan mestaruutta. Valmennuksessa todennäköisesti jatkaa tältä kaudelta tuttu kaksikko Marko Ikonen ja Pasi Hartikka sarjatasosta riippumatta.