Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konginkankaalla muistetaan läheisiä, joita ei voitu hyvästellä korona-aikana

Konginkankaan kirkossa muistetaan sunnuntaina 3.10. edesmenneitä, joita ei ole päästy korona-ajan rajoitusten vuoksi hyvästelemään.

– Aloite illan järjestämisestä tuli seurakuntalaisilta. Monella on useita sukulaisia, tuttavia tai naapureita, joiden hautajaisiin ei ole voinut osallistua. Ihmisillä on tarve kokoontua muistelemaan läheisiään, kun siihen ei ole ollut perinteistä mahdollisuutta, kertoo diakoni Jaana Muurikainen Äänekosken seurakunnasta.

Muurikaisen mukaan keskusteluista seurakuntalaisten kanssa kuultaa huojentuneisuus rajoitusten hellittämisestä.

– Ihmiset ovat oppineet arvostamaan tavallista arkea ja toisten kohtaamista. Luulen, että tänä aikana on kaivettu esiin unohtuneita puhelinnumeroita.

– Moni ikäihminen on samalla miettinyt elämän rajallisuutta. Montako kesää on vielä jäljellä ja miten aika tulisi käyttää.

Ikävän ja ilon iltaa on toteuttamassa joukko konginkankaalaisia, mutta tilaisuus on kaikille avoin. Kello 17 alkavassa illassa kuullaan runoja ja musiikkia.

– Halutessaan voi tuoda jonkin läheisestä muistuttavan esineen muistojen pöydälle. Ketään yksittäistä ihmistä emme sinänsä muistele, vaan kyse on yhteisöllisestä tapahtumasta.