Suolahden vesitorni korvautui uudella ylävesisäiliöllä

Vanha vesitorni on tarkoitus purkaa. Vesi Suolahden alueelle saadaan nyt ylävesisäiliön kautta. Äänekosken Energia Oy

Marjo Järvikylä

Suolahden taajaman käyttövesi on tullut kesästä lähtien uudesta ylävesisäiliöstä, joka korvasi tekniseltä käyttöiältään vanhentuneen vesitornin.

Äänekosken Energian mukaan ylävesisäiliö on tilavuudeltaan kolmanneksen pienempi kuin vanha vesitorni.

– Säiliön tilavuus vastaa paremmin kulutusta, jolloin vesi vaihtuu verkostossa reippaammin eli asiakkaat saavat raikkaampaa vettä, kertoo tuotantoinsinööri Atte Myllylä Äänekosken Energian tiedotteessa.

Ylävesisäiliön pohja on noin neljän metrin korkeudessa maanpinnasta. Vanha vesitorni oli kytketty vesiverkostoon vain yhdellä putkella, mutta ylävesisäiliössä on omat putket sekä täyttöä että tyhjennystä varten.

– Ylävesisäiliö täytetään aina öisin seuraavan päivän käyttöä varten. Nykyään käytetään säätyviä täyttöventtiileitä, joiden avulla säiliöön luodaan vedelle riittävä paine. Vesitornihan oli korkeudeltaan 25,5 metriä ja sitä käytettiin painovoimaisesti, mutta nyt ikään kuin koneellisesti avitetaan paineen luomisessa ja simuloidaan korkeampaa rakennelmaa kuin mitä meillä on, Myllylä selvittää.

Vanha vesitorni on vielä paikallaan, mutta se on jo tyhjennetty. Purkamisaikataulu on Äänekosken Energian mukaan vielä avoin.

Kommentoi