Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylipainehalli on kannustava potku jaliksen uuteen aikakauteen

Uudet jäähalli, monitoimihalli ja ylipainehalli nostavat liikuntamahdollisuudet Äänekoskella aivan uudelle tasolle.

Jalkapallon harrastajilla ja lajin ystävillä oli Äänekoskella lauantaina juhlapäivä. Uuden ylipainehallin avajaisia vietettiin liikuntapuistossa koko kaupungin voimin.

– Onhan tämä hieno päivä ja juhlafiiliksellä mennään, hymyili Äänekosken Huiman jalkapallojaoston puheenjohtaja Hannu Penttinen.

– Kyllä sisähallista haaveiltiin jo 1980-luvulla, jolloin Huiman edustusjoukkue pelasi ykkösdivisioonassa, kertasi Penttinen historiaa.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen iloitsi avauspuheessaan siitä, että kaupunginvaltuuston vuonna 2017 tekemät päätökset kolmen liikuntahallin rakentamisesta on nyt viety päätökseen. Monitoimihalli Pankkari ja maailman energiatehokkainen jäähalli Suolahdessa on jo saatu aikaisemmin käyttöön.

– Uudessa ylipainehallissa voidaan harrastaa monenlaista liikuntaa, mutta suurin käyttäjäryhmä tulee olemaan jalkapalloilijat. Huimassa lajin parissa on 500 rekisteröityä pelaajaa. Hallin varauskirja on alkanut täyttyä hurjaa vauhtia oman kaupungin ja naapuripaikkakuntien joukkueista.

– Kun astuu sisään uuteen halliin, tunnelma on ainutlaatuinen ja loistava, kuvaili Suomen Palloliiton tervehdyksen juhlaan tuonut varapuheenjohtaja Kaarlo Kankkunen.

– Hyvät olosuhteet kannustavat entistä enemmän nuoria tulemaan hyvän harrastuksen pariin.

Juhla jatkui koko yleisön yhteisesti esittämällä Huuhkajien tsemppilaululla, jonka esilaulajana toimi Heidi Kurtti. Avajaisnauhan leikkaamisen ja kaupunginjohtaja Matti Tuonosen laukoman avauspotkun jälkeen hallissa jatkuivat tiukat junioripelit.