Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskelan kuvanveisto-opiskelijat: Taidetta ei tehdä muodon vuoksi

Äänekosken taidemuseossa avautuu sunnuntaina 10.10. kuvanveistotaiteen näyttely Muodon vuoksi. Näyttelyssä on esillä Koskela opiston kuvanveistoryhmän opiskelijoiden töitä.

Näyttelyssä pääsee esiin kuvanveiston tekniikoiden laajaa kirjo. Töissä on käytetty kuvanveiston perusmateriaaleja, kuten kipsiä, savea ja keramiikkaa, mutta myös erikoistuneempia tekniikoitakin pronssin ja puun lailla.

Kuvanveistoryhmä on toiminut jo kymmeniä vuosia, ensin Taidesolmun tiloissa ja myöhemmin Koskela opiston alaisuudessa.

Ryhmän opettaja Alberto Ferretti kehuu taidemuseon tiedotteessa oppilaitaan vuolaasti.

– He ovat rohkeita eri tekniikoiden kokeilijoita ja oppijoita. Heillä on kyky luovuuteen ja sen kautta syntyy näyttäviä teoksia.

Ferrettin mukaan ryhmällä on vahva innostus ja halu uuden oppimiseen. Taidetta ei siis tehdä pelkästään muodon vuoksi, ryhmäläisille muodolla on merkitystä.

– Veistäjät kokeilivat alussa kuvanveiston perusmateriaalien käyttöä, kuten kipsiä, keramiikkaa ja betonia. Teosten valmistamisessa on menty jo useiden vuosien ajan isoin askelin eteenpäin ja erikoistuttu muun muassa pronssiteosten valmistamiseen.

Ryhmä on pitänyt useita ja pidettyjä näyttelyitä Keski-Suomen alueella, taidemuseon tiedotteessa kerrotaan.

Äänekosken taidemuseon näyttelyyn osallistuvat Alberto Ferretti, Outi Heinonen, Sirkku Jormanainen, Piia Kiviaho, Raija Kuhanen, Seppo Kuorelahti, Päivikki Linna, Kari Marjo, Jonna Nisu, Päivi Petman, Jorma Pursiainen, Einari Tarvainen ja Saku Vesala.

Näyttely on avoinna Äänekosken taidemuseossa (Kuhnamontie 1, 44100 Äänekoski) 10.10.-28.11. ti, ke, to ja su klo 12-16. Näyttely on pääsymaksullinen.