Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huiman ja Urhon jalkapallon edustusjoukkueet yhdistävät voimansa

Äänekoskella tehdään urheiluhistoriaa, kun pitkän linjan jalkapalloseurat Äänekosken Huima ja Suolahden Urho yhdistävät voimansa ja lähtevät yhteisellä uudella edustusjoukkueella pelaamaan Nelosta. Ensi kaudella HuimaUrho-edustusjoukkue lähtee tositoimiin kahdella joukkueella, sillä se pelaa Nelosdivarin lisäksi myös joko Vitosta tai Kutosta.

– Viisi vuotta sitten asiasta puhuttiin ensimmäisen kerran, mutta silloin emme olleet valmiita tähän, kertoo yhdistymisajatuksen puolitoista viikkoa sitten esittänyt Suolahden Urhon Pasi Hartikka.

– Nyt aika oli kypsä. Vanhoista kaunoista puolin ja toisin on päästy eroon ja uutta porukkaa on tullut mukaan, jatkaa Suolahden Urho edustusjalkapallojoukkueen kapteeni Joni Terho Suolahden Urhosta.

– Kun Pasi soitti ja ehdotti edustusjoukkueiden yhdistämistä ja pelaamista jatkossa yhdessä, en miettinyt hetkeäkään, vaan mielipiteeni oli selvä. Tämä yhteistyöpäätös on merkittävä koko Äänekosken jalkapallotoiminnalle, toteaa Ville Hänninen Äänekosken Huimasta.

Molempien seurojen jalkapallojaostot ovat olleet alusta asti napakasti yhdistymisehdotuksen takana.

Huiman puheenjohtaja Markku Auvinen, Urhon puheenjohtaja Jouko Riihimäki sekä Huiman jalkapallojaoston puheenjohtaja Hannu Penttinen ja Urho jalkapallojaoston puheenjohtaja Pasi Hartikka allekirjoittivat jalkapallon edustusjoukkueen yhdistymispaperit torstai-iltana.

Nykyiset Huiman ja Urhon pelaajat, kuten joukkueiden kapteenit Joni Terho ja Joonas Gabrielsson, jatkavat pelaamista edustusjoukkueessa. Aktiivit uskovat uuden joukkueen kiinnostavan myös uusia pelaajia. Tähän asti osa pelaajista on siirtynyt Jyväskylän seudulle.

Uuden HuimaUrho-edustusjoukkueen joukkueenjohtajina toimivat Pasi Hartikka ja Ville Hänninen, viimeksi mainittu myös maalivahtivalmentajana. Joukkueiden valmentajien kanssa neuvottelut ovat vielä kesken.

– Uskomme, että tämä yhdistymispäätös on todella järkevä tämänkokoisella alueella ja ajaa meitä kaikkia eteenpäin.