Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Savolaiselle kultaa ja hopeaa kädenväännön SM-kilpailuissa

Kädenväännön pro-sarjojen Suomen mestaruuskilpailut käytiin lauantaina Kiuruvedellä, joista suolahtelainen Matti Savolainen haki kotiin tuomisiksi kultaisen ja hopeisen mitalin alle 86-kiloisten sarjassa.

Vasemmalla kädellä mies selvitti tiensä puhtaasti finaaliin, jossa mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa. Savolaisen finaali alkoi tappiolla, mutta nopea paluu voittokantaan toi miehelle Suomen mestaruuden.

Oikean käden kilpailussa mies koki yhden tappion, mutta selvitti tiensä tappiokaavion kautta finaaliin.

– Kahdella virheellä sitten hävisin. Ainahan se harmittaa, kun finaalissa häviää. Mutta jättää kyllä nälkää tulevaisuuteen. Hyvä fiilis oli päästä vuoden tauon jälkeen kilpailemaan muutenkin, koronan myötä kilpailuja ei ole pystytty järjestämään, mies kertoo.

Jo 13 vuotta kädenväännössä kilpaillut suolahtelainen on voittanut mitaleja aiemminkin, ja kesällä käydyissä veteraanien SM-kilpailuissa suolahtelainen Juha Savolainen voitti omat kilpailunsa. Pro-sarjaan ei tällä kertaa Matti Savolaisen lisäksi osallistunut muita paikallisia, vaikka harrastajia Suolahdesta löytyykin.

– Suolahdessa treenaillaan voimailutalolla, Asemakadun koululla. Jos vaan jotakin kiinnostaa, niin mukaan pääsee, Savolainen kannustaa.