Suolahden vanha vesitorni puretaan lähiaikoina – näköalatorni mahdollisesti Kukkulalle

Perussuomalaisten Antti Peltomäen ja kuuden muun valtuutetun aloite Suolahden vanhan vesitornin muuttamisesta näköalatorniksi äänestytti Äänekosken kaupunginvaltuustossa maanantaina.

Kaupunginhallituksen esityksen mukaan kaupunki ei puutu vesitornin kohtaloon, sillä sen omistaa Äänekosken Energia, joka aikoo purkaa tornin lähiaikoina.

Peltomäki esitti kuitenkin valtuuston kokouksessa Joni Kotilaisen kannattamana, että valtuustoaloite palautetaan valmisteluun.

– Kaupunki voisi ostaa tornin Äänekosken Energialta nimelliseen hintaan ja aloittaa omat toimenpiteet. Hanketta on arvioitu vesitornikäytössä, ei näköalatornina. Johtavan rakennustarkastajan mukaan torniin ei tarvitsisi tehdä rakenteellisia muutoksia, eikä se aiheuttaisi vaaraa viereen rakennetulle uudelle vesitornille.

Peltomäen mukaan Suolahden kyläyhdistys ja frisbeegolfaajat ovat kiinnostuneita vesitornin kehittämisestä esimerkiksi kesäkahvilana.

Marko Tuhkanen (sd.) esitti puolestaan kokouksessa ponnen, että kaupunki tekisi Kukkulan entisen koulun alueelle mahdollisimman pikaisesti uuden kaavan, joka mahdollistaisi näköalatornin rakentamisen nimenomaan Kukkulanmäen päälle. Valtuusto hyväksyi ponnen yksimielisesti.

Valtuusto päätyi kuitenkin äänin 28–13 (2 tyhjää) jatkamaan asian käsittelyä kokouksessa. Valtuustoaloite todettiin lopulta yksimielisesti loppuunkäsitellyksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut