Koronatartuntojen määrä on taittunut Äänekoskella – tauti leviää eniten perheiden sisällä

Koronatartuntojen määrä on taittunut Äänekoskella. Tällä viikolla tartuntoja oli kolme, viime viikolla kahdeksan ja toissaviikolla 18. Kaupungissa jatkuu vahva maskisuositus: maskia kehotetaan käyttämään kaikissa sellaisissa tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää..

– Äänekoskella on useita tartuntaketjuja rokottamattomilla ja tartunnat leviävät eniten perheiden sisällä, ylilääkäri Keijo Lukkarinen totesi Äänekosken koronajohtoryhmän kokouksessa tiistaina.

Altistuneiden karanteenikäytännöt ovat muuttuneet, eikä esimerkiksi kokonaisia koululuokkia tai päiväkotiryhmiä aseteta enää automaattisesti karanteeniin.

Kaupungin koronajohtoryhmä linjasi, että tartuntojen jäljitystyötä jatketaan edelleen ainakin vuoden loppuun.

– Tautitilanteen takalaitaa ei ole vielä lähiviikkoina näkyvissä, Lukkarinen arvioi.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut tähän mennessä 13 800 äänekoskelaista, joka on 74,5 prosenttia asukkaista. Toisen annoksen eli täyden rokotussuojan on saanut 11 500 äänekoskelaista, joka on 62,4 prosenttia asukkaista. Yli 12-vuotiaiden kakkosrokotuksia annetaan Äänekosken kouluissa kahden seuraavan viikon aikana.

– Meillä Äänekosken terveysasemalla on rokotteita ja rokotusaikoja nyt hyvin tarjolla ja tulla voi hyvin matalallakin kynnyksellä, Lukkarinen sanoo.

Kolmannen rokotuksen saavat jo riskiryhmiin kuuluvat sekä yli 60-vuotiaat, kunhan viimeisestä rokotteesta on puoli vuotta aikaa. Aikoja kolmanteen rokotukseen voi varata terveysasemalta. Saamansa rokotteen päivämäärän voi tarkastaa Omakannasta. Vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet ja riskiryhmät on katsottavissa Äänekosken kaupungin sivuilta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut