Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken kaupunginhallitus ruotii Liimattalan tuulivoima-asiaa maanantaina - yleisötilaisuus Konginkankaalla marraskuun lopussa

Tulevana maanantaina kokoustava Äänekosken kaupunginhallitus päättää seuraavista askelmerkeistä Liimattalan tuulivoimapuisto-asiassa. Hallitukselle ehdotetaan, että se asettaisi tuulivoimapuiston osayleiskaavan ehdotusaineiston julkisesti nähtäville ja kuultavaksi.

Äänekosken kaupungin kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi kertoo, että kaavaehdotusta on työstetty siihen tulleiden vastineiden mukaan.

– Esimerkiksi maanalaiset johdot on merkitty selkeämmin ja tiestö on osoitettu. Mukana on muun muassa ympäristölautakunnan tuore huomio uudesta tieyhteydestä tuulivoimala-alueelle. Meluhaittojen osalta on poistettu lakiviittaukset nykyiseen lainsäädäntöön ja viitattu sen sijaan kulloinkin voimassa olevaan lakiin. Ehdotukseen on myös täydennetty purkamislupa, joka toimijan tulee hakea yhden vuoden sisällä voimalatoiminnan päättymisestä, Marjoniemi listaa.

Uusi parannettava tieyhteys tuulivoimapuiston alueelle on osoitettu ehdotuksessa Häkkiläntietä lännen suuntaan.

Myös tuulivoimalan kahden kilometrin etäisyyttä asuinrakennuksiin on tarkasteltu kaupunginhallituksen aiemman päätöksen mukaisesti. Tarkastelu tehtiin karttatarkastelulla, johon esitettiin sekä loma-asumisen että pysyvän asumisen rakennuspaikat. Myös maisemanäkökohtia on selvitetty lisää.

Konginkankaalla aiotaan järjestää Nina Marjoniemen mukaan tuulivoima-asiaan liittyvä yleisötilaisuus 30. marraskuuta, mikäli kaupunginhallitus päättää asettaa kaavaehdotuksen nähtäville. Kyseisenä päivänä Konginkankaan koulun ruokasalissa pääsisi esittämään kello 15-18 välisenä aikana kysymyksiä yksityisesti kaavoitusta hakeneen Energiequellen edustajalle, kaavoitukseen liittyviä selvityksiä tehneen konsulttiyrityksen edustajalle sekä Äänekosken kaupungin maankäytöstä vastaavalle henkilölle. Kello 18 alkaa puolestaan avoin yleisötilaisuus aiheesta.

Muokattu klo 10:52: Lisätty tieto tilaisuuden pitopaikasta ja sen toteutumisesta, mikäli kaupunginhallitus päättää asettaa kaavaehdotuksen nähtäville.