Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoilijat tarkkana Äänekosken Liikuntapuistossa - ensilumenladun lumetus käynnistyy pian

Äänekosken Liikuntapuistossa ja sen ympäristössä on syytä varautua ensilumenladun lumetuksen käynnistymiseen lähipäivinä. Myös säilölumen siirtäminen on tarkoitus aloittaa pian ensilumenladulle, Äänekosken kaupunki tiedottaa.

Sääennusteissa on luvattu kaupungin mukaan viikonlopulle ja ensi viikon loppupuolelle otollisia pakkasjaksoja pidemmälle lumetukselle. Tykkilumetus vaatii pidempää noin viiden-kuuden asteen pakkasjaksoa. Säilölumi voidaan kärrätä latu-uralle hieman aiemmin.

Ulkoilijoita pyydetään noudattamaan varovaisuutta ensilumenladulla ja erityisesti lumitykkien läheisyydessä. Säilölumi levitetään hiihtostadionilta ylöspäin leveän uran suuntaisesti.

Tykitetty lumi tehdään aluksi Hiihtarin nurkalle ja pulkkamäen viereen. Säilölumella ja laduilla kävely on kielletty.

Frisbeegolf-korit on siirretty Liikuntapuistossa ensilumenladun alueelta talviteloille ja talveksi käyttöön tulee frisbeegolfaajille Laajalahden talviharjoittelurata.

Liikuntapuiston lumitykit ovat lumetuksen ajan käytössä myös yöaikaan, koska öisin kosteusolosuhteet ovat yleensä lumettamiselle ihanteellisemmat kuin päiväaikaan. Hiihdettäväksi latu pyritään saamaan viikonlopuksi 20.-21. marraskuuta.