Maaseutua, ruokaa ja matkailua näkyviin tuova Amazing Keski-Suomi starttaa perjantaina Äänekoskelta

Keskisuomalaista maaseutua, ruokaa ja matkailua näkyväksi tekevä Amazing Keski-Suomi -kilpailu käynnistyy perjantaina Äänekoskelta. Amazing Race -tyyppinen rastikilpailu toteutetaan nyt toista kertaa.

Kisassa viisi neljän hengen joukkuetta kilpailevat toisiaan vastaan 24 tunnin ajan suorittaen elämyksellisiä tehtäviä ympäri Keski-Suomen. Tänä vuonna kilpailun joukkueet muodostuvat naispesäpallojoukkue Kirittärien pelaajista.

Kilpailu järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Keski-Suomen liiton, MTK Keski-Suomen, ProAgria Keski-Suomen ja useiden keskisuomalaisten yritysten, oppilaitosten ja muiden toimijoiden yhteistyönä.

Viides joukkue toimii haastejoukkueena, ja haastejoukkueen kapteenina nähdään Kirittärien puheenjohtaja Henna Virkkunen.

Katsojat pääsevät seuraamaan joukkueiden etenemistä ja tehtävien suoritusta sosiaalisessa mediassa Amazing Keski-Suomen kanavissa @amazingkeskisuomi sekä aihetunnisteella #amazingkeskisuomi.

Kilpailu käynnistyy Äänekoskelta varhain perjantaiaamuna ja päättyy Jyväskylään puolen päivän aikaan lauantaina. Maalissa joukkueet vastaanottaa ja palkitsee Keski-Suomen maakuntajohtaja Pekka Hokkanen.

Kilpailupäivien reitti ja tehtävärastit rakentuvat keskisuomalaisten ruoka-, matkailu- ja elämystuotteiden ympärille. Rastien toteutuksesta vastaavat keskisuomalaiset maaseudun ja ruokaketjun yrittäjät, yhdistykset ja järjestöt, oppilaitokset sekä muut alan kehittämisen parissa työskentelevät organisaatiot, tapahtuman tiedotteessa todetaan.

Rastipaikat ja -tehtävät ovat erilaisia, jotta jokainen matkaaja tai paikallinen asukas voi löytää niistä jotain kiinnostavaa. Tapahtuman tarkoituksena onkin, että katsoja pääsee näkemään ja tutustumaan elämyksiin, joita Keski-Suomessa on oikeasti tarjolla.

Kilpailun luonteen vuoksi rastien sijainti ja tehtävät ovat salaisia niiden toteutukseen asti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut