Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken kaupunki palkitsee henkilöstönsä tuntuvalla koronapalkkiolla ensi vuonna

Äänekosken kaupunki muistaa henkilöstöään koronapalkkiolla. Kaupunki palkitsee koronapandemian aiheuttaman ylimääräisen työn ja vaivannäön vuoksi koko henkilöstönsä 400 euron ePassi-edulla ensi vuonna 2022.

Koronapalkitsemisen kustannus tietää Äänekosken kaupungin ensi vuoden talousarvioon noin 350 000 euroa lisäkustannusta.

– Ammattitaitoiset ja osaavat työntekijämme ovat esimerkillisesti pystyneet joustamaan ja mukautumaan muuttuvien tilanteiden mukaan, kaupunginjohtaja Matti Tuononen kiittää kaupungin tiedotteessa.

Äänekosken kaupungin JUKOn pääluottamusmies Mirja Hallikainen kertoo, että henkilöstön koronamuistamisesta on käyty neuvotteluja kaupungin kanssa.

– Se, että kiitos kohdistetaan koko henkilöstöön, on upea juttu. Summa on melkoinen nosto tavanomaiseen ePassi-rahaan.

Hallikaisen mukaan korona on kohdellut kaupungin työntekijöitä eri tavoin: ensimmäisenä koronakeväänä osa työntekijöistä joutui väliaikaisesti kokonaan uusiin työtehtäviin ja osa etäopettajiksi.

– Sote-puolen ammattilaisten kohtaamista haasteista puhumattakaan. Henkilöstön jaksaminen on ollut tiukilla ja työkuorma on lisääntynyt esimerkiksi sijaispulan ja karanteenien vuoksi.

– Samaan aikaan on tehty digiloikkaa kaikessa kaupungin toiminnassa. Etätyöt ovat sopineet joillekin, mutta osaa ne ovat kuormittaneet entisestään.

JHL:n pääluottamusmies Eija Kajakulma toteaa puolestaan, että koko henkilöstö toimi esimerkillisesti myös silloin, kun ohjeistukset muuttuivat jopa päivittäin.

Äänekosken kaupunki ei ole missään vaiheessa lomauttanut henkilöstöään ja esimerkiksi päiväkodit on voitu pitää auki koko ajan. – Koronatilanteessa moni kaupunki on vähentänyt tai poistanut henkilöstön etuja. Äänekoskella niitä on lisätty, Kajakulma sanoo kaupungin tiedotteessa.

Äänekosken kaupungilla on noin 1 300 työntekijää. Tavallisesti Äänekosken kaupungin työntekijät saavat ePassi-rahaa 150 euroa vuodessa. Äänekosken kaupungin henkilöstöllä on lisäksi tällä hetkellä työkenkäetu ja yksiköille on varattu jouluruokailu- ja tyhy-rahaa.

Äänekosken kaupungin koronapalkitseminen on mukana ensi vuoden talousarviossa, jota kaupunginvaltuusto käsittelee kokouksessaan 7.12.