Pertti Koivula palaa Kartano Kievarin kesäteatteriin Simpauttajana

Näyttelijä Pertti Koivula palaa ensi kesänä Kartano Kievarin kesäteatterin pääosaan. Teatteri Eurooppa Neljän näytelmä on Simpauttaja.

Heikki Turusen klassikkoromaaniin pohjautuvan musiikkinäytelmän käsikirjoittaa ja ohjaa Antti Lattu. Simpauttajan ensi-ilta on Äänekosken Hietamalla 23.6.

Koivula hurmasi yleisöä jo Teatteri Eurooppa Neljän edellisessä näytelmässä Onnellinen mies.

Simpauttajan muissa rooleissa nähdään Eurooppa Neljän omat näyttelijät Neija Välilä ja Jari Silventoinen sekä vierailijoina Emil Kihlström, A aro Vuotila ja Jukka-Pekka Mikkonen. Lisäksi lavalla nähdään eri rooleissa Markku Oksanen, Marjut Kinnunen ja Clara Kinnunen. Musiikista vastaa Teatteri Eurooppa Neljän omista ammattimuusikoista koostuva TE4 Band.

Simpauttaja kertoo 1970-luvun Suomesta, jossa maaseutu on voimissaan, mutta kaupunkilaiselämä houkuttelevat jo nuoria puoleensa. Keskiössä on nuori mies Imppa, joka etsii itseään ja paikkaansa maailmassa. Kylään saapunut kummallinen mies Simpauttaja sekoittaa Impan ja muiden kyläläisten päitä entisestään erikoisilla silmänkääntötempuillaan.

Heikki Turunen julkaisi läpimurtoromaaninsa Simpauttaja vuonna 1973 ja se sai heti parhaan esikoisromaanin palkinnon. Romaanin elokuvaversio valmistui pian kirjan julkaisemisen jälkeen vuonna 1975 ja siinä nimiroolissa esiintynyt Ahti Kuoppala muistetaan edelleen erityisesti Simpauttajan hahmosta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut