Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivänä voimaan 50 hengen kokoontumisrajoitus – voi välttää koronapassilla

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella tulee itsenäisyyspäivänä voimaan 50 hengen kokoontumisrajoitus. Tuolloin astuu voimaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräys, jolla kielletään kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Määräys ei koske yksityistilaisuuksia eikä harrastustoimintaa. Rajoituksen voi välttää ottamalla käyttöön koronapassin, joka mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei kuitenkaan voi edellyttää koronapassia, vaan niissä tulee noudattaa rajoituksia.

Rajoitukset ovat voimassa 5.1. saakka. Kuntalaisia kehotetaan noudattamaan koronaepidemiaan liittyviä yleisiä suosituksia myös niissä tilanteissa, joita aluehallintoviraston määräykset eivät koske.

Äänekosken kaupungin linjausten mukaan tapahtumajärjestäjien pitää suunnitella ja toteuttaa sisä- ja ulkotiloissa järjestetyissä tapahtumissa asiakkaiden ja osallistujien oleskelu niin väljästi kuin mahdollista ja mitoittaa tapahtuman yleisö- ja katsomokapasiteetin sen mukaisesti.

Koronapassin käyttöön liittyviä ohjeita löytyy sivuilta: https://stm.fi/koronapassi