Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pikkujoulupeli päättää Huiman syyskauden – koronapassi käyttöön urheilutapahtumissa

Äänekosken Huima pelaa 12.12. vuoden viimeisen kotiottelunsa koripallon I-divisioona A:ssa, ja ottelu toimii samalla koripallojaoston pikkujoulupelinä.

Paikan päällä on oheisohjelmaa, kun juniorit saattavat joukkueen kentälle ja Pankkari Areenalta voi ostaa pukinkonttiin esimerkiksi Huiman kausikortteja tai kaulahuiveja, sekä keihäänheiton historian kertovia Sinivalkoinen keihäskaari -kirjoja, joita on myymässä äänekoskelainen keihäänheittolegenda Kimmo Kinnunen.

– Joulupukkia ei ikävä kyllä voida tapahtumaan tuoda, ei olisi tässä koronatilanteessa oikein, että pukki kiertäisi jokaisen luona jakamassa karkkia, edustuskoripallojaoston puheenjohtaja Hannu Kautto harmittelee.

Koska peli pelataan 12.12., Huima kutsuu otteluun 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat ilmaiseksi. Yleisön toivotaan virittäytyvän tunnelmaan pukeutumalla tonttulakkeihin.

Itse otteluun Huima saa vastaansa sarjataulukossa sijaa ylempänä majailevan, viime vuosina A-divarin kärkikastiin kuuluneen Kristika Turun. Ottelu alkaa Pankkari Areenalla sunnuntaina klo 17.

Koronatilanteen kiristyessä myös Äänekoskella otetaan kaikilta yli 16-vuotiailta tarkistettava koronapassi käyttöön suurimmissa urheilutapahtumissa.

Esimerkiksi koripallon I-divisioonissa pelaavat Koiviston Kipinä ja Äänekosken Huima, sekä jääkiekon II-divisioonajoukkue Suolahden Urho ovat kaikki päättäneet jatkossa ottaa passin käyttöön ottelutapahtumissa.

– Kun korona on mennyt jälleen tämmöiseksi, niin pitää miettiä miten saadaan tapahtumista turvallisia. Ehdottomasti haluttiin ottaa koronapassi käyttöön, ja on saatu siitä jo kiitostakin, Huiman edustuskoripallojaoston puheenjohtaja Hannu Kautto kertoo.

Edit: 7.12. klo 17:44. Kyseessä Huiman viimeinen kotipeli, ei kokonaan vuoden viimeinen peli.