Teksasilais-suomalainen joulukonsertti Sumiaisten kirkossa

Sumiaisten kirkossa on torstai-iltana tarjolla kattava ja kansainvälinen joululaulukokemus.

– Kyllä suomalainen talvimaisema on kaunis, vaikka vähän kylmää onkin, tuumailee ensimmäistä kertaa Skandinaviassa ja Suomessa vieraileva, nouseva tenorilahjakkuus Geoffrey Andrews ja katselee ulos idyllisen Sumiaisten kirkon ruutuikkunoista.

– Tämä konsertti tulee olemaan erikoinen ja monipuolinen sekoitus kaunista joulumusiikkia.

Lubbockin kaupungissa Yhdysvaltojen Teksasissa asuva Geoffrey aloitti esiintymiset laulajana jo pikkupoikana. Määrätietoisiin lauluopintoihin hän alkoi panostaa parikymppisenä. Sooloesiintymisiä hän on tehnyt muun muassa kotivaltiossaan sekä Tenneseessä. Gospel-musiikki on lähellä sydäntä, mutta ohjelmistosta löytyy klassistakin materiaalia. Hän on levyttänyt muun muassa Lontoon sinfoniaorkesterin kanssa sekä tehnyt yhteistyötä country-laulaja Linda Davisin ja gospel-laulaja Amy Grantin kanssa.

 – Sumiaisten jälkeen palaan kotikaupunkiin harjoittelemaan joulukonserttia muiden solistien ja orkesterin kanssa.

– Jouluaattona koko suku kokoontuu yhteen. Pidämme yllä isoäidin joulupöydän perinteitä. Maukasta kalkkunaa ja muita herkkuja.

– Minulle maistuu erityisesti makeutettu perunalaatikko, paljastaa Geoffrey Andrews.

Sumiaisten La Kala -ooppera on koonnut ”Teksasilainen ja sumialainen joulu” -konserttiin komean esiintyjäkaartin. Ensi torstaina Sumiaisten kirkossa laulavat teksilaisvieraan lisäksi bassobaritoni Kari-Kyösti Silvennoinen, sopraano Heli Närhi, baritoni Piers Bray ja laajaa äänialaa hallitseva sopraano, oopperan sydän Marie Finne-Bray.

Esitysten draamaosiossa näyttelevät Tuire Liimatainen ja Thora Ilmen. Säestyksestä vastaavat Outi Jussila, piano ja Anne Malinen, viulu.

Konsertin loppuosassa myös yleisö pääsee mukaan laulamaan.

– Yhteys Geoffryyn syntyi hänen isänsä ja minun yhteisen ystävän kautta, kun olin syöpähoidossa Saksassa. Geoffrey osoittautui maineensa veroiseksi kehittäväksi laulajaksi, sanoo Marie Finne-Bray.

– Illan aikana kuullaan rakastettuja suomalaisia joululauluja, kirkkomusiikkia ja iloisempaa amerikkalaista traditiota edustavia lauluja. Tarjolla on kattava joululaulukokemus, Finne-Bray lupaa.

Teksasilainen ja sumialainen joulu -konsertti 9.12. klo 19 Sumiaisten kirkossa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut