Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsia vastaan luistelee nopea, mutta vielä kokematon Suomi – U16-maajoukkueet ottavat mittaa toisistaan Äänekosken jäähallissa

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue kohtaa Ruotsin kolme kertaan joulukuussa. Ottelusarja pelataan 17.–19.12. Äänekoskella, Jyväskylässä ja Jämsässä.

– Ruotsi-ottelut ovat joukkueellemme ensimmäinen todellinen mittari. Näissä otteluissa "nollakutosten" ikäluokka näkee, missä se menee kansainväliseen huipputasoon verrattuna, päävalmentaja Marko Kauppinen sanoo Suomen Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Vuonna 2006 syntyneiden ikäluokka pelasi ensimmäiset maaottelunsa lokakuun alussa Vierumäellä. Vastassa oli Saksa ja loppuluvut vieraiden kannalta tylyt: 9–0, 5–0 ja 9–0. Ruotsin odotetaan olevan astetta hankalampi vastus.

– Todennäköisesti Ruotsi on yksi Euroopan kovimmista joukkueista tässäkin ikäluokassa. Toivon, että pelaajamme uskaltavat heittäytyä peliin, laittavat itsensä kaikissa tilanteissa likoon joukkueemme puolesta. Tämä on ensimmäinen kokemuksemme kovempaa joukkuetta vastaan, se mittaa yksilöä joukkueen sisällä, Kauppinen kertoo.

Suomen joukkue kokoontuu Jyväskylässä keskiviikkona 15. joulukuuta. Ennen perjantai-illan avausottelua joukkue ehtii harjoitella neljä kertaa.

– Ennen avausottelua meillä on tiivis ohjelma. Joukkueella on vasta vähän yhteisiä kokemuksia jäältä ja niitä haluamme lisää. Käymme läpi pelitavallisia asioita, mutta myös luomme joukkueemme ilmapiiriä ja toimintatavan kulttuuria.

Kauppisen mukaan katsojien kannattaa kiinnittää huomiota pelinopeuteen.

– Pojat ovat vasta 15-vuotiaita, mutta vauhti ja intensiteetti kaukalossa on yllättävän kovaa. Luisteluvauhdissa ollaan lähellä U20 SM-sarjan pelejä. Fyysisesti pelaajat eivät toki ole vielä niin kehittyneitä, mutta siinä vauhdissa sattuu ja tapahtuu paljon.

– Kannattaa myös painaa nimiä mieleen. Joukkueessamme on pelaajia, joista kuullaan varmasti jatkossakin.

Otteluohjelman ensimmäinen peli pelataan Äänekosken jäähallissa Suolahdessa perjantaina 17.12.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin yleisörajoitusten takia otteluissa on käytössä koronapassi, joka tarkastetaan jäähallien ovella yli 16-vuotiailta.