Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken koronatilanne melko vakaa – tuoreimmat tartunnat karaokejuhlista

Äänekosken koronatilanne on melko vakaa, toteaa ylilääkäri Keijo Lukkarinen kaupungin tiedotteessa. Muualla maassa koronatilanne on Lukkarisen mukaan haastavampi, sillä koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on kasvanut jo 315:een (tartuntoja 100 000 henkilöä kohden).

Keski-Suomessa ilmaantuvuusluku on 234 ja Äänekoskella 113.

– Viime viikolla tartuntoja oli kuusi, tällä viikolla tähän mennessä 13. Tämän viikon tartunnoissa on ollut sellainen piirre, että on järjestetty juhlia ja laulettu karaokea ja tauti on levinnyt, mutta onneksi rokotteet tässäkin auttavat, Lukkarinen sanoo.

Lukkarisen mukaan Äänekosken epidemiavastaanotolla on ollut melko vilkasta. Terveyskeskussairaalassa hoidetaan koronapotilaita edelleen, mutta kokonaispotilasmäärä on saatu laskuun.

– Tartunnanjäljittäjät tekevät erittäin hyvää työtä.

Äänekosken kaupunki on ottanut koronapassin käyttöön omissa tiloissaan. Myös esimerkiksi isoissa ottelutapahtumissa on nyt koronapassikäytäntö.

– Käyttöönotto sujui kivuttomammin kuin osattiin odottaa ja ihmiset ovat hankkineet koronapassin.

Laaja maskisuositus on edelleen voimassa.

Ensimmäisen rokotteen on ottanut 14 000 ja kaksi rokotetta 12 700 äänekoskelaista. Kolmannen rokotteen on saanut jo 1 100 henkilöä.

Lukkarisen mukaan ikäihmisten tulisi nyt varata itse aika kolmanteen rokotukseen, jos edellisestä on kulunut 5-6 kuukautta. Tämänhetkiset resurssit eivät riitä viime kevään tavoin siihen, että terveydenhuollon henkilöstö soittaa ikäihmisille.

Kolmannet rokotteet annetaan ilman ajanvarausta ainoastaan kotihoidon ja hoivayksikön asiakkaille.