Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vasemmistoliiton Juho Kautto: "Liikenneturvallisuus paranee merkittävästi"

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Juho Kautto on iloinen valtiovarainministeriön budjetin jakovaran eli niin sanottujen joululahjarahojen tulosta Äänekoskelle.

Kevyen liikenteen väylä Konginkankaan keskustasta Nelostien eteläiseen liittymään on saamassa 500 000 euroa suunnitteluun ja rakentamiseen. Kautto jätti aiemmin syksyllä talousarvioaloitteen rahan myöntämisestä hankkeelle.

– Olen kovin kiitollinen, että valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto noteerasi talousarvioaloitteeni. Iso kiitos myös vasemmistoliiton Merja Kyllöselle, joka on jaksanut jaostossa Äänekosken puolesta puhua. Tämä ei ollut mikään läpihuutojuttu, Kautto sanoo Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän tiedotteessa.

– Maantiellä kulkee tällä hetkellä paljon koululaisia ja muuta kevyttä liikennettä ilman piennarta tai valaistusta. Liikenneturvallisuuden kannalta väylä on ihan pommi. Erillinen kevyen liikenteen väylä parantaa merkittävästi jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta ja mahdollistaa koululaisten omaehtoisen liikkumisen.