Suolahden Urholla takanaan menestyksen vuosi: ”Yhteispelillä ja porukalla homma toimii”

Urheiluvuoden kääntyessä lopuilleen Suolahden Urho palkitsi eilen maanantaina perinteisesti kauden aikana menestyneitä urheilijoita ja toimijoitaan.

Hotelli Keiteleessä järjestetyssä tilaisuudessa oli poikkeuksellisista ajoista huolimatta syytä juhlaan. Suolahden Urhon kauteen on mahtunut paitsi hyvää kisamenestystä niin harrastajamäärien nousua laajalla rintamalla.

– Meillä on kaikkiaan todella hieno vuosi takana. Uusi jäähalli on tuonut paljon uusia mahdollisuuksia paikkakunnalle, kun olemme päässeet järjestämään uudenlaista toimintaa kuten leirejä ja turnauksia. Tästä hyvänä esimerkkinä tällä viikolla pelattava nuorten jääkiekkomaaottelu Suolahdessa, kertoo Suolahden Urhon toiminnanjohtaja Sami Pekkala.

Jääkiekon parissa Urhossa on jo liki 250 harrastajaa. Harrastajamäärä on kasvanut viimeisen parin vuoden aikana noin sadalla. Jäähallin lisäksi myös uusi ulkojää kerää kiitosta niin seuralta kuin harrastajiltakin.

– Jääkiekossa kasvu on ollut rajua ja on hienoa huomata, että kasvua tulee nimenomaan nuorimmassa päässä, Pekkala kiittelee.

Kokonaisuutena Urho liikuttaa tällä hetkellä noin kuuttasataa henkilöä. Pekkalan mukaan harrastajamäärien kasvua on laajasti useissa lajeissa.

– Suunta on erittäin hyvä. Painissa ja yleisurheilussa on hyvin harrastajia, mutta myös hienoa kisamenestystä tältä kaudelta. Salibandy on jääkiekon rinnalla voimakkaassa kasvussa joukkuelajaista ja sieltä pienten kerhoryhmistä kasvaa kovaa vauhtia uusia joukkueita.

Suolahden Urhon puheenjohtaja Jouko Riihimäki kertoo, että vuosi 2021 on ollut yksi seuran parhaita vuosia.

– Vaikka muuten maailmassa eletään outoa aikaa niin Urholla menee hyvin. Kisoista tänä vuonna on tullut esimerkiksi sm-tasolla kaksi kultaa, yksi hopea ja kolme pronssia.

Urho toimii vankkana kasvattajaseurana, jossa pyritään löytämään jokaiselle oma polku liikunnan parissa.

– Meidän tehtävä on liikuttaa mahdollisimman paljon lapsia ja luoda heille olosuhteet kehittyä lajinsa parissa, jotta uralla edetessään on mahdollista siirtyä helposti myös isompiin ympyröihin, Pekkala kertoo.

Äänekoskella on tehty muutamien vuosien ajan yhä enemmän yhteistyötä myös yli seurarajojen. Jouko Riihimäki kertoo, että Äänekosken Urheilijoiden kanssa tehtävä yhteistyö on ollut toimivaa ja kaikkien osapuolten kannalta hyvää.

– ÄU:n kanssa on järjestetty yhdessä kisoja ja se on toiminut todella hyvin. Yhdessä toimien saamme toimitsijat riittämään ja kaiken kaikkiaan yhteispelillä ja porukalla homma toimii.

Maanantaina Suolahden Urho muisti kauden aikana menestyneitä ja aktiivisia urheilijoita sekä seuratoimijoita.

Palkitsemistilaisuudessa palkintoja jaettiin seuraavasti:

Jääkiekko:

Miespelaaja: Matias Kunelius

Valmentaja: Tuomas Suutala

Poikapelaaja: Niklas Virtanen

Tyttöpelaaja: Viivi Kankainen

Talkoolaiset: Juhani Ruotanen ja Tiina Moisio

Salibandy:

Miehet: Daniel Toikkanen

Naiset: Miia Hattara

Talkoolainen: Marko Liekkinen

Valmentaja: Marko Mäkipää

Poikajuniori: Emil Kinnunen

Tyttöjuniori: Venla Anttonen

Erikoispalkinto: Salibandykerhoa vetävät Heini Hänninen, Soile Savenius ja Saila Virtanen. Perustelut: Hyvin harvinaista salibandytoimintaa Keski-Suomessa ja SSBL:n iso kehittämishanke meneillään.

Paini:

Joni Pitkänen

Kasperi Kankkunen

Valmentaja: Janne Kankkunen

Ohjaaja: Tanja Wichman

Yleisurheilu:

Poika: Paavo Puro, Aleksi Kinnunen

Valmentaja: Mika Puro

Talkoolainen: Martti Kirves

Jalkapallo:

Mies: Antti Kautto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut