Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrä on tällä hetkellä kaksinkertaisessa kasvussa Äänekoskella, ja niiden ennakoidaan kasvavan lisää lähiviikkoina – "Pääsääntöisesti taudinkuva on onneksi lievä, eikä sairaalakuormitus ole noussut samaa tahtia kuin tartunnat"

Äänekosken koronajohtoryhmä ennakoi koronavirustartuntojen kasvavan edelleen kaupungin alueella. Kuten muuallakin, on Äänekosken koronatilanteen haastavuuden kasvun taustalla koronaviruksen omikronmuunnos. Äänekosken tartuntamäärät ovat jopa kaksinkertaisessa nousussa ja ilmaantuvuusluvut ovat korkealla. Viime viikolla tartuntoja oli 72 ja altistuneita 58, kun edellisten viikkojen määrät olivat 40 tartunnan luokkaa.

– Pääsääntöisesti taudinkuva on onneksi lievä, eikä sairaalakuormitus ole noussut samaa tahtia kuin tartunnat. Rokotteet estävät vaikean koronataudin, ylilääkäri Keijo Lukkarinen totesi Äänekosken koronajohtoryhmän kokouksessa tiistaina 4.1.

Äänekosken terveyspalveluissa on kyetty vastaamaan muuttuvaan tilanteeseen kuormituksen selvästä noususta huolimatta. Epidemiavastaanotolla kävijöitä on noin 50 potilasta päivässä, ja tartuntajäljityksessä ei ole tällä hetkellä juuri viiveitä.

Vaikka tautitilanteen kehitystä on vaikeaa ennustaa, on Lukkarisen mukaan todennäköistä, että seuraavan parin viikon aikana Äänekosken tartuntaluvut nousevat, kun koulut alkavat. Äänekosken kouluissa lomilta palataan lähiopetukseen 10.1., koronaturvallisia käytäntöjä noudattaen. Etäopetukseen liittyen ei ole tällä hetkellä suunnitelmia, Lukkarinen toteaa tiedotteessa.

Äänekosken koronajohtoryhmä linjasi myös, että kaupunki siirtyy etätöihin 31.1. saakka niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Eri toimielinten kokoukset sekä poliittiset kokoukset pidetään etänä, kuten kaupunginhallituksen kokous 17.1. Koronajohtoryhmä linjaa ennen tammikuun loppua, kuinka etätyön suhteen jatketaan helmikuussa.

Koronarokotukset ovat sujuneet Äänekoskella hyvin verrattuna Suomen muihin kuntiin. Ensimmäisen annoksen on saanut 14 300, kaksi annosta 13 150 ja kolme 3 700 äänekoskelaista. Rokotuskattavuus on erityisen hyvä iäkkäiden ja riskiryhmiin kuuluvien osalta.

– Rokotuspäiviä on lisätty viikonloppuihin ja aikoja on varattu hyvin. Viime sunnuntaina rokotettiin 420, saman verran loppiaisena ja ensi sunnuntaillekin suunnitellaan rokotuspäivää. Henkilökunta on toiminut erittäin joustavasti, Lukkarinen kiittää.

5–11-vuotiaiden koronarokotuksiin edetään ensi viikolla neuvolan kautta. Ajanvaraus on nyt auki tässä osoitteessa ja lastenneuvolan keskitetyssä ajanvarauksessa ma-pe klo 100-11 numerossa 020 632 2696.

Asukkaiden toiveesta rokottamista on suunniteltu hajautettavaksi taajamiin Sumiaiseen, Konginkankaalle ja Suolahteen. Suunnitelmat ovat kesken, mutta taajamien rokotuspäivät voisivat toteutua jo viikolla 3.

Uuden tartuntatautilain väliaikaisen muutoksen myötä rokotussuoja edellytetään jatkossa sote-henkilöstöltä, joka hoitaa riskiryhmiin kuuluvia. Äänekosken kaupunki ohjeistaa asiasta omaa henkilöstöään tällä viikolla.