Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sarjapaikan säilyttämistä tavoitteleva Huima lähtee kevätkauteen raajarikkona

Miesten I-divisioona A:ssa Äänekosken Huima aloittaa kevätkauden sunnuntaina, kun se vierailee Kouvolassa Kouvot Akatemian vieraana.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään jatkamaan kautta, vaikkakin pikkuisen raajarikkona. Kalle Kalinin vamma pitää miehen sivussa ainakin tammikuun, ja armeijaan lähtö rajoittaa Veeti Jämsenin kevätkautta, päävalmentaja Tommi Koskinen kertoo.

Kahden aloitusviisikon pelaajan puuttuminen avaa mahdollisuuksia muille pelaajille, mutta parhaimmillaan Huiman peli tuskin kevätkauden alussa tulee olemaan.

– Tähänkin mennessä on ollut avainpelaajia pois, ja aina sieltä joku nousi täyttämään paikan. Kahdeksan tai yhdeksän voittoa riittää yleensä sarjapaikkaan, ja meille neljän voiton tavoite syyskaudella oli kova, Koskinen jatkaa.

Huima pääsi tavoitteeseensa, ja kuuden voiton ja viiden tappion saldo vei joukkueen joulutauolle sarjataulukon kuudennella sijalla. Yläkanttiin sujunut syyskausi myös vähentää äänekoskelaisten paineita kevätkaudelta.

Tavoitteita ei kuitenkaan kevätkaudelle ole nostettu, vaan ensimmäinen kausi toiseksi ylimmällä sarjatasolla käytetään jatkossakin A-divarin tason totutteluun ja ainoa tavoite on sarjapaikan säilyttäminen.

– Ketään jenkkiä ei ole tulossa, tässä vaiheessa ei ole järkeä sellaista ottaa, kun ei tiedä, tuleeko sarjassa taukoa tai lopetetaanko sarja kokonaan koronan takia. Syyskaudella otettiin tällä porukalla kuusi voittoa ja kolme vielä tarvittaisiin, ja luotan kyllä, että se tällä porukalla klaarataan, Koskinen toteaa.

Sunnuntaisen Kouvolan vierailun jälkeen Huima saa 13.1. vieraakseen Pankkarille Pyrintö Akatemia A:n, ja nykyisten rajoitusten puitteissa ainakin ensimmäinen kotiottelu pelataan ilman yleisöä.