Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuukka Kauppinen starttaa ensi kertaa Arctic Lapland -ralliin

Suomen rallihistorian nuorin Suomen mestari, 15-vuotias Tuukka Kauppinen, aloittaa yleisen luokan SM-uransa viikonloppuna Rovaniemellä.

Viime vuonna Ralli Suomen Juniorimestaruuden (RSJM) vain 14-vuotiaana voittanut Kauppinen kilpailee rallin SM-pisteistä SM5-luokassa.

Nuorten SM-luokkaa (entistä Nuorten Cup) on ajettu vuodesta 2014 ja Kauppinen on lajihistorian nuorin mestari – debyyttikaudellaan. Tähän kukaan ei ole ennen Kauppista yltänyt.

Autourheilun lajiliitto AKK Motorsportin tekemän sääntömuutoksen ansiosta Kauppinen pääsee kilpailemaan ensimmäistä kertaa yleisen luokan SM-pisteistä SM5-luokassa.

Kauppinen kilpailee V1600-luokan etuvetoisella Honda Civicillä. Nuotteja lukee ja siirtymäosuuksilla autonkuljettajana toimii Riikka Hokkanen. Huollosta vastaa isä, Rengaskanavan yrittäjä Mikko Kauppinen ja nuottikoulutuksesta rallin kaksinkertainen Suomen mestarikartturi Jani Salo.

Kauppisen taustaryhmässä TTK Racingissä nuoren kuljettajalupauksen managerina kauden alusta aloitti Jukka Suvisalmi.

Perjantaina Rovaniemeltä käynnistyvä SM-rallikauden avaus Arctic Lapland-ralli on Kauppiselle uran ensimmäinen.

– Rovaniemeltä alkaen tässä sarjassa kaikki on uutta ja jokainen asia tulee ensimmäistä kertaa eteen. Reitti näyttää hyvältä. Välillä on tosi pientä ja röykkyistä tietä, ja jossain kohtaa taas todella nopeaa. Tykkään ajaa teknistä ja kovavauhtista tietä, Kauppinen kommentoi TTK Racingin tiedotteessa.

Kauppinen ajaa ajokortin vasta puolentoista vuoden kuluttua, kun hän täyttää 17 vuotta. Viikonloppuna vastaan asettuu huomattavasti kokeneempia kuljettajia.

Kauppinen ei ole asettanut kaudelle tulostavoitteita.

– Meidän osalta aika lailla urissa tätä rallia ajetaan, mutta ei se mitään. Aikaisemmissa ralleissa olen joutunut jo niin perällä ajelemaan, että olen tottunut siihen. Ja ei ne urat menoa haittaa.

– Nuottimme on toiminut hyvin. Niillä pystyy ajamaan jo melko kovaa. Nuottiharjoitukset ovat sujuneet myös hyvin ja automme on iskussa. Siitä menestyminen ei jää kiinni.