Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jazzia, mystiikkaa, poppia ja teatteria – Äänekosken kulttuurikevät tarjoaa komediaa ja monikansallista musiikkia

Äänekosken kulttuuritoimen kevään ohjelma on julkistettu. Ohjelmisto toteutetaan mahdollisuuksien mukaan epidemiatilanne huomioiden.

Äänekosken kaupungin vs. kulttuurituottaja Laura-Kristiina Moilanen toivoo, että kevätkausi päästäisiin aloittamaan edes jollakin tavalla.

– Järjestämme kauden alkuun kaksi konserttia, joihin on lisäksi vapaa pääsy. Road Ensemblen Road to Eternity tarjoaa persialaista ja kurdikulttuurin kansanmusiikkia sekä äänekoskelainen taiteilijaryhmä toteuttaa Häivähdys sinistä -runokonsertin, Moilanen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Suolahtisalissa nähdään helmikuun lopussa keväältä 2020 peruuntunut Naïssam Jalalin monikansallisen trion jazzin ja mystiikan risteyskohta.

Red Nose Companyn kiitetyt koomikot ovat tarttuneet Mary Shelleyn Frankensteiniin. He tuovat goottiklassikosta tekemänsä diskomusiikkia, tiedettä ja hurjaa meininkiä sisältävän tulkintansa Suolahtisalin lavalle kaikkien yli 6-vuotiaiden iloksi.

– Osallistuminen kulttuuritapahtumiin tuo myös hengähdystaukoa arkeen. Se on nyt pitkittyneenä korona-aikana, jos mahdollista, vieläkin tärkeämpää kuin normaaliaikana. Taide ja kulttuuri hoitavat ihmisen mieltä ja yhdessä koettu elämys tuo iloa ja toivoakin.

Maustetyttöjen keikka nähdään keväällä. Yhtyeen soundin perustana ovat melodiset, kekseliäät popkappaleet, jotka jäävät soimaan päässä. Niiden tarinat kertovat työnteosta ja työttömyydestä, samanaikaisesta puutteesta ja liiallisuudesta.

Maaliskuussa kuullaan vielä palkitun jazzlaulajan Elena Mindrun Finnection-yhtyeen keikalla. Yhtyeen Hope-levy ilmestyi vastikään viime vuonna. Keikalla vierailee trumpetisti Jukka Eskola.

Kevään ohjelmiston päättää Ville Keskilän, Mikko Kivisen ja Kalle Pylvänäisen tähdittämä Lisää saikkua, kiitos -komedia, joka sijoittuu terveyden, sairauden terveyskeskusten ja sote-uudistuksen maailmaan.