Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken Perussuomalaisten rivit hajoavat – kolme jäsentä perusti oman ryhmän

Kaksi äänekoskelaista kaupunginvaltuutettua, Marjo Rautiainen, Marko Laitinen sekä opetus- ja kasvatuslautakunnan jäsen Tero Rantaniva, ovat tänään tiistaina eronneet Äänekosken perussuomalaisten valtuustoryhmästä ja samalla myös Perussuomalaiset puolueesta.

Kolmikon tiedotteessa eron syiksi mainitaan muun muassa liian kiusallisilta tuntuneet jyrkät vastakkainasettelut.

– Me allekirjoittaneet olemme todenneet edustavamme Perussuomalaisten hillitympää puolta ja kiusalliselta tuntuvat jyrkät vastakkainasettelut ovat syöneet yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vieneet huomion pois oleellisista asioista häiriten työrauhaa, eronneet kirjoittavat.

– Olemme kaivanneet johtajuutta ja johtajuuden kunnioitusta. Koemme, että keskinäisen kunnioituksen puute on vaikuttanut ikävästi ryhmämme dynamiikkaan ja yhtä köyttä on kyllä vedetty, tosin eri suuntiin, he jatkavat tiedotteessaan.

Rautiainen, Laitinen ja Rantaniva ovat perustaneet oman valtuustoryhmän nimeltä Äänekosken maltilliset.

– Haluamme myös tulevaisuudessa keskittyä asioihin, jotka koemme tärkeiksi ja luottamustoimiimme, jotka äänestäjiemme mandaatilla saimme hoidettaviksemme kauden loppuun saakka, kolmikko kertoo.

Uutinen erosta tuotiin julki tarkoituksella vasta aluevaalien jälkeen.

– Emme halunneet häiritä aluevaalirauhaa, vaan annoimme jokaisen tehdä kampanjointiaan antaumuksella ja rauhassa, tämä meidän eropäätöksemme on kuitenkin itänyt jo pitkään, Rautiainen, Laitinen ja Rantaniva kertovat