Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona jyllää edelleen Äänekoskella – lieväoireisia ei testata, positiivisen koronatestin saanut eristykseen 5–10 päiväksi

Äänekosken koronatilanne kuormittaa kaupungin toimialoja. Henkilöstöä on ollut tavallista enemmän pois kotihoidossa, osassa kouluissa ja päiväkodeissa, joissa on jouduttu tekemään erityisjärjestelyjä.

Torstaina kokoontuneen Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmän mukaan millä toimialalla tahansa voi olla vaikea pitää palvelutasoa yllä, jos henkilökuntaa sairastuu paljon.

Äänekosken koronatartunnoissa ollaan edelleen huippulukemissa. Tällä viikolla tähän mennessä tartuntoja on ollut 65 ja viime viikolla 90 kappaletta.

– Tartunnat ovat siellä satasen pinnassa, mutta se ei ole kokonaiskuva, koska kaikki eivät tule enää näytteisiin. Jos tauti on lieväoireinen, ei testeihin tarvitse tulla, ylilääkäri Keijo Lukkarinen sanoo Äänekosken kaupungin tiedotteessa.

Äänekosken epidemiavastaanotolla on 30–50 potilasta päivässä. Terveyskeskussairaalassa on varattu kuusi infektiopaikkaa koronapotilaille. Tartunnanjäljitys on hieman rauhoittunut, koska nyt soitetaan vain tartunnan saaneille, eikä altistuneita kartoiteta.

Äänekosken koronajohtoryhmä ei asettanut uusia rajoituksia tai suosituksia. Kaupungin linjausta joukkue- ja kontaktilajien ottelu- ja kilpailutoiminnan sekä leiritoiminnan kiellosta jatketaan kaikissa ikäluokissa ajalla 27.1.–20.2.2022.

Poikkeuksena ovat koripallon 1A ja 1B -divisioonan sarjapelit sekä jääkiekon 2 -divisioonan sarjapelit.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi viime viikolla turvavälipäätöksen sisätiloissa ja 20 hengen kokoontumisrajoituksen sisä- ja ulkotiloissa 20.2.2022 asti. Äänekosken kaupunki noudattaa määräystä kaikissa tiloissaan, eikä koronapassilla voi vapautua rajoituksista.

Perheenjäsenten eristykseen liittyen on liikkeellä monenlaista ohjetta. Osa Suomen sairaanhoitopiireistä on luopunut eristystodistuksista kokonaan, eikä sosiaali- ja terveysministeriöstä ole saatu vielä uusia ohjeistuksia.

Äänekosken kaupungissa seurataan valtakunnallista ohjeistusta. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkki keskustelee asiasta seuraavan kerran maanantaina.

Oireettomien tai lieväoireisten ei tarvitse mennä terveysaseman koronatestiin, eikä lieväoireisia lapsia tarvitse testata. Positiivisen kotitestin tehnyt voi tulla edelleen Äänekosken terveysaseman koronatestiin, jos tarvitsee eristystodistuksen esimerkiksi työnantajaa varten.

Positiivisen koronatestin saanut laitetaan eristykseen 5–10 päivän ajaksi. Jos koronavirukselle altistunut on oireeton, voi jatkaa normaalia elämää, mennä työhön ja kouluun, kun muistaa noudattaa koronaturvaohjeita.

Kolmansia rokotuksia on annettu Äänekoskella jo alle viikossa 850 kappaletta. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 14 450, kaksi annosta 13 500 ja kolmannen rokotteen 8 000 äänekoskelaista. 5–11-vuotiaiden lasten rokotukset ovat myös hyvässä vauhdissa.

Rokotuspäiviä hajautetaan taajamiin ja rokotuspäiviä on luvassa Sumiaiseen, Konginkankaalle ja Suolahteen ja ajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta.