Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotiseudun piilotetut helmet esillä – Sini ja Peter Lindenberg paljastavat lähiseudun houkuttelevia maisemia

Sini ja Peter Lindenberg ovat juurtuneet Äänekosken seutuun väkevästi. He ovat toimineet kaupungin Hidden Äänekoski somelähettiläinä, kirjoittaneet ja toteuttaneet Visit Äänekoski -blogeja ja kolumneja sekä multimediaesityksiä. Viime vuosien kokemuksista on syntynyt seitsemänkymmenen kuvan Mielenmaisemia-valokuvanäyttely.

– Äänekoskelta löytyy paljon uskomattoman hienoja paikkoja, joihin kannattaa tutustua. Moni paikallineenkaan ei taida tietää miten mahtava paikka Kaakkovuoren näkötorni on tai millainen laavupaikka hiekkarantoineen löytyy Tervalahdesta, ylistävät Sini ja Pete.

– Hidden-lähettiläinä kiersimme tapahtumissakin ennen koronaa. Jazzeissa ja rautalankafestareilla oli ainutlaatuinen tunnelma, jossa yleisö eli aidosti mukana. Kokemus tuokin.

– Olemme tehneet retkiä Keiteleen saariin ja muille rannoille. Kerran olimme lähdössä Tampereelle hotelliin, mutta jäimmekin yöksi Kapeenniemen myllytuvalle. Se oli hyvä valinta, muistelevat median moniosaajat.

– Virtaava vesi kiehtoo. Esimerkiksi Naarakoski on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Petäjäsaari ja Viukarinsaari ovat helmiä, jotka hämmästyttävät paikkakuntalaisia ja vierailijoita.

– Tämän seudun ihmisten ystävällisyys yllättää aina. Retkillä tapaamamme ihmiset ovat olleet valmiita tarjoamaan meille spontaanisti valmiita tervaksia nuotion tekoon.

Sini ja Pete tallentavat Ääneseudun elämää kameroillaan, erilaisilla droneilla ja 360-kameralla. Seudun asukkaat osaavat parhaiten ilmaista miten arki täällä sujuu. Tallennuksia ovat hyödyntäneet eri foorumeilla kaupungin lisäksi myös monet yhteisöt, yritykset ja yksityiset ihmiset. Onpa otoksia päätynyt Outdooractive-palveluiden sivuille ja Japaniin suunnatuille Visit Finland -sivustoillekin.

– Haluamme kannustaa ja rohkaista ihmisiä retkeilemään ja lähtemään luontoon. Omalta kotiseudulta löytyy vaikka mitä.

Kuvausretket lähiseudulla on vienyt aktiivisen pariskunnan mukaan vaikuttamaan erilaisiin seudun elinvoimaa virkistäviin hankkeisiin.

Peter Lindenberg toimii tällä hetkellä junaperinnettä vaalivan Keitele Museon Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

– Suolahden Wanhan Aseman alue ja perinnetelakka muodostavat todellella houkuttelevan kokonaisuuden, mitä muualta ei löydy.

– Myös Akseli Gallen-Kallelan perintöä voitaisiin täällä hyödyntää entistä enemmän.

Reikeilyä harrastava valokuvaajapariskunta on koonnut näyttelyyn idyllisiä ja koskettavia tunnelmakuvia. Kuvat vievät mukanaan ja sytyttävät haaveilemaan seuraavasta omasta kotiseudun luontoretkestä.

Mielenmaisemia-valokuvanäyttely esillä Äänekosken kirjaston Hoikkassalissa 26.2. saakka.