Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoski aikoo kesätyöllistää kaikki halukkaat peruskoulun päättävät nuoret - töitä yritetään järjestää myös vanhemmille nuorille

Äänekosken kaupunki aikoo kesätyöllistää tulevana kesänä jokaisen halukkaan peruskoulun päättävän nuoren. Kesätyöpaikkoja on tarjolla lähes kaikissa kaupungin yksiköissä, poislukien vanhustenhoitoyksiköt, joihin kesätyöntekijöitä ei voida ottaa koronatilanteen vuoksi, kaupunki tiedottaa.

Nuorten kesätyöllistämiseen on budjetoitu reilu 150 000 euroa edellisvuosien tapaan.

Etusijalla kaupungin kesätyöllistämisessä ovat peruskoulun päättävät nuoret, mutta mahdollisuuksien mukaan tarkoitus on kesätyöllistää myös vanhempia nuoria. Äänekosken kaupungin kesätyöpaikkoja pystyy hakemaan Kuntarekryn kautta 13. maaliskuuta saakka. Kesätyöhön valinta tehdään nuoren syntymävuoden mukaan.

Lisäksi äänekoskelainen yritys tai yhdistys voi hakea kesätyöseteliä oman paikkakunnan nuoren palkkakustannusten tueksi.

Nuoret voivat puolestaan hakea 250 euron kesäyrittäjyysseteliä, jolla kannustetaan työllistämään itse itsensä. Kesäyrittäjyyttä voi toteuttaa yksin tai yhdessä kaverin kanssa.

Kesäyrittäjyysseteliä varten nuorella pitää olla suoritettuna yrittäjyyskurssi, jonka voi tehdä joko koulun valinnaisena kurssina tai Äänekosken 4H-Yhdistyksen kautta. Seteliä varten nuoren pitää myös tehdä liiketoimintasuunnitelma ja kauden päätteeksi yritystoiminnan raportti.

Jos nuorten kesätyöllistämiseen varattuja määrärahoja jää peruskoulun päättävien ja vanhempien nuorten jälkeen jäljelle, Äänekoski laajentaa tänä vuonna kesäyrittäjyysseteliä myös 8. luokan päättäviin. Kesäyrittäjyyden hakuaika on 17. huhtikuuta asti.