Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen miltei 200 uutta koronatartuntaa, ympäryskuntiin kertyi mittavasti uusia tautitapauksia – mukana tapauksia perjantain ja maanantain väliltä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteri on päivittynyt ensimmäistä kertaa edellisviikon torstain (24.2.) jälkeen. Luvussa on mukana viime perjantaina ja maanantaina raportoituja tartuntoja, jotka eivät aiemmin päivittyneet raportteihin teknisen vian vuoksi.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin (Ksshp) raportoitiin 184 uutta tautitapausta, joista 141 havaittiin Jyväskylässä. Laukaassa uusia tartuntoja listattiin 15 kappaletta ja Muuramessa yhdeksän.

Äänekoskella uusia tartuntoja on havaittu kuusi kappaletta, Hankasalmella viisi ja Petäjävedellä kolme. Yksittäisiä tapauksia listattiin Uuraisille, Keuruulle, Saarijärvelle, Kinnulaan ja Kivijärvelle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvaan Jämsään listattiin seitsemän uutta koronatartuntaa.

Keski-Suomen ympäryskunnissa uusia koronatapauksia on kertynyt torstain jälkeen huomattavasti. Kangasniemeen merkattiin peräti 97 tautitapausta, Ähtäriin 17 ja Perhoon kahdeksan. Virroille listattiin kaksi uutta tartuntaa. Kuhmoisissa ja Mänttä-Vilppulassa havaittiin molemmissa yhdet uudet koronatartunnat.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu koronapandemian alusta lukien yhteensä 19 692 tartuntaa.

Koko maassa tartuntoja raportoitiin 19 686 kappaletta. Yhteensä Suomessa on vahvistettu koko pandemian aikana noin 657 000 koronatartuntaa.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä kolmannen koronarokotteen on saanut 59,2 prosenttia 18 vuotta täyttäneistä. Toisen annoksen osalta rokotekattavuus on 87,3 ja ensimmäisen annoksen osalta 90,0 prosenttia. Ensimmäisen rokoteannoksen on sairaanhoitopiirissä saanut täysi-ikäisistä 185 429 ihmistä, toisen annoksen 179 690 ja kolmannen 121 801.