Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumiveistoskisa huipentuu Lumen Lumo -tapahtumaan Äänekosken yhteisöpuutarhassa

Äänekosken kaupungin masinoiman Lumen Lumo -talvitapahtuman lumiveistosten rakentaminen on käynnistynyt. Lumesta voi taiteilla vielä muutaman päivän ajan koko kaupunki. Valmiit teokset arvioidaan ja palkitaan lauantaina 12.3.

Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hanke pyrkii talvitapahtumalla houkuttelemaan kaupunkilaiset hyödyntämään Kuhnamon rannassa sijaitsevaa yhteisöpuutarhaa ympäri vuoden.

– Haluamme tapahtumalla muistuttaa lumen merkityksestä suomalaisessa luonnossa ja sen monimuotoisuuden turvaamisessa. Lumi on tärkeä elementti myös suomalaisessa elämänmuodossa ja kulttuurissa, kiteyttää Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen projektipäällikkö Sirpa Kortelainen.

Elonkierto-yhteisöpuutarhaa alettiin rakentaa viime kesänä. Yhteisöpuutarha on paikka, missä ihmiset pääsevät osallistumaan ja vaikuttamaan ilmasto- ja ympäristötoimintaan. Puutarhalla toimitaan yhteistyössä sidosryhmien kanssa ja sen palvelukonseptia kehitetään Motivan ja ympäristöministeriön Reilun kiertotalouden valmennuksessa. Yhteisöpuutarha sijaitsee osoitteessa Eerolankatu 12.

Äänekoskelaisten lumiveistokset arvioi ja palkitsee kansainvälisten lumi- ja jääveistoskisojen tuomari Juhani Lillberg.

Ulkotapahtuman jälkeen noin kello 13.30–14 Lillberg johdattelee ÄäneHubilla lumi- ja jäätaiteeseen ja talvitapahtumiin eri puolilla maailmaa.