Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken kaupunki suunnittelee 20 000 euron lahjoitusta humanitaariseen apuun Ukrainan ja ukrainalaisten hyväksi

Äänekosken kaupunki haluaa lahjoittaa 20 000 euroa Suomen UNICEF ry:lle käytettäväksi humanitaariseen apuun Ukrainan ja ukrainalaisten hyväksi. Kaupunginhallitus hyväksyi lahjoituksen antamisen maanantaisessa kokouksessaan.

Lahjoituksen antaminen vaatii vielä ensi maanantaina kokoontuvan kaupunginvaltuuston hyväksynnän avustussumman suuruisen lisämäärärahan myöntämisestä tämän vuoden talousarvioon.

Koko lahjoitussumma halutaan ohjata Äänekosken kaupungin mukaan UNICEFin kautta, koska järjestöllä on laaja-alainen sekä pitkäaikainen kokemus sodasta ja sen seurauksista kärsivien lasten auttamisessa. UNICEF auttoi myös Suomen lapsia vuosina 1947-1951. Lahjoitus UNICEF:ille toteutettaisiin Suomessa toimivan Suomen UNICEF ry:n kautta.

Äänekosken kaupungin mukaan Ukrainan valtio ja sen Helsingin suurlähetystö ovat pyytäneet useilta suomalaisilta tahoilta apua aiheutuneiden vahinkojen ja humanitaarisen kriisin lieventämiseksi. Myös monet kansainväliset ja suomalaiset avustusjärjestöt ovat käynnistäneet rahankeräyksiä ja muita avustusohjelmia Ukrainan ja ukrainalaisten hyväksi.

– Osa suomalaisista kunnista ja varsinkin suurimmista kaupungeista on tehnyt päätöksen rahankeräyksiin osallistumisista ja muista tukitoimista. Tämänhetkisen tiedon mukaan esimerkkejä päätetyistä avustusmääristä ovat ainakin seuraavat: Helsinki 350 000 euroa, Tampere 150 000 euroa, Turku 150 000 euroa, Jyväskylä 100 000 euroa, Oulu 100 000 euroa ja Kuopio 65 000 euroa, asian esittelytekstissä todetaan.