Korona leviää nyt Kuhnamon ja Sumiaiskodin hoivayksiköissä Äänekoskella

Koronatartuntoja esiintyy nyt runsaasti ympärivuorokautisissa hoivayksiköissä Äänekoskella. Ylilääkäri Keijo Lukkarisen mukaan Äänekosken tautihuippu alkaa olla ehkä ohi.

– Tartuntoja on silti paljon ja enemmän myös ympärivuorokautisissa hoivayksiköissä. Nyt Kuhnamon ja Sumiaiskodin yksiköissä on havaittu koronaviruksen aiheuttamaa oireilua. Yleensä taudinkuva on lieväoireinen, kun asukkailla on suojanaan kolme rokotetta, Lukkarinen kertoo Äänekosken kaupungin tiedotteessa.

Molemmissa yksiköissä on vierailukielto ja potilassulku voimassa 16.3. asti.

Terveyskeskussairaalan vierailukielto on päättynyt ja noroviruksen aiheuttama oireilu on loppunut. Koronatartuntoja on sielläkin edelleen ja 4–6 koronapotilasta on infektiopaikoilla hoidossa, kaupunki tiedottaa.

Arjen tuen Kuntolassa on saatu norovirus- ja koronatilanne kuriin ja sielläkin vierailukielto on päättynyt.

Lukkarisen mukaan henkilöstö sairastaa myös koronaa ja vaikeuttaa palvelujen tuottamista terveydenhuollossa ja myös kaikilla muilla kaupungin toimialoilla.

Koronarajoitukset ovat päättyneet, mutta koronaturvallisia toimintatapoja pitää edelleen noudattaa, Lukkarinen muistuttaa. Maskisuositus jatkuu kaikissa kaupungin tiloissa edelleen.

Myös yläkoulujen maskisuositus on voimassa maaliskuun loppuun asti.

THL päivittää omat suosituksensa ensi viikolla ja sen jälkeen Äänekosken kaupungin maskisuosituksiin saattaa tulla jotain liennytyksiä.

Uutta Nuvaxovid-rokotetta tarjotaan niille, jotka ovat saaneet vakavia allergiaoireita muista koronarokotteista. 12–17-vuotiaille annetaan jo kolmansia rokotteita. Vakavasti immuunipuutteisille tarjotaan neljäs rokoteannos, terveyspalvelut soittavat näille asiakkaalle suoraan. Aikoja on hyvin tarjolla ja rokotuksia jatketaan koko kevään ajan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut