Valtuusto palautti Kesäkaaran ympärivuotisen toiminnan valmisteluun

Äänekosken kaupunginvaltuusto päätyi yksimielisesti palauttamaan Kesäkaaran ympärivuotisen toiminnan takaisin valmisteluun. Asiaa esitti valtuuston kokouksessa alun perin perussuomalaisten Joni Kotilainen esitti Marke Tuomisen kannattamana.

Kotilainen jätti syyskuussa 2021 kuuden muun valtuutetun kanssa valtuustoaloitteen, jossa vaadittiin, että Kesäkaaran toiminta muuttuu ympärivuotiseksi ja toimintaa kehitetään niin, että nuorille voidaan järjestää tapahtumia myös talvisin. Lisäksi Äänekosken nuorisopalveluiden resursseihin tehdään tarvittavat toimenpiteet, että toiminnat pysyvät ennallaan vaikka Kesäkaaran toiminta muuttuu ympärivuotiseksi.

Opetus- ja kasvatusjohtajan sekä perhekeskuskoordinaattorin lausunnossa todetaan, että koulussa tehtävä nuorisotyö on tehokkain ja vaikuttavin työmuoto nuorisotyön ensisijaisen kohderyhmän eli 12–17-vuotiaiden tavoittamiseen. Lisäksi liikkuva ja jalkautuva nuorisotyö on jo nyt ympärivuotista. Kesäkaaran ympärivuotisuuden järjestäminen ilman nykyisten nuorisotyön palveluiden heikentämistä tarkoittaisi muun muassa yhden uuden tehtävän perustamista sekä Kesäkaaran leasing-ajan pidentämistä.

Kaupunginhallitus esitti alun perin valtuustolle, että valtuusto katsoisi lausunnon perusteella esityksen loppuunkäsitellyksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut