Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kyläaktiivi Reetta Korjonen: "Kotiseututyö ei ole pölyttynyttä historiaa vaan tätä päivää ja huomista"

Konginkankaalainen kyläaktiivi Reetta Korjonen palkittiin keskiviikkona Suomen Kotiseutuliiton kultaisella ansiomerkillä.

Monen toimen nainen Reetta Korjonen tunnetaan aktiivisena toimijana muun muassa kotiseututyössä, kirjoittamisharrastuksessa ja kunnallisissa luottamustehtävissä. Hän on ollut ideanikkari ja liikkeelle sysivä voima paikallisissa kotiseutujulkaisuissa Laukaassa ja Konginkankaalla. Hän on elämänsä aikana lähtenyt aina ajamaan rohkeasti ja voimalla oikeaksi pitämiään asioita vaikka tielle on siunaantunut isompiakin vastuksia. Yrittäjän ura jatkui vielä eläkepäiville, kun puuhanainen käynnisti Konginkankaalla kahvila-ruokala Reimarin Tuvan, joka muodostui konginkankaalaisten ohittamattomaksi kohtaamispaikaksi.

– Kotiseututyö on meidän jokapäiväistä elämää. Turha meidän on pyöriä historian pölyisissä papereissa, vaan nähdä tämä hetki ja se mitä meidän toimistamme seuraa tulevaisuuteen, kiteyttää Kotiseutuyhdistys Kömin Killan kunniajäsen toimintansa motoksi.

Lue lisää Reetta Korjosen elämästä ja sen vaiheista 22.3. Sisä-Suomen Lehdestä.