Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pilvi Honka sai Äänekosken kulttuuripalkinnon - Jami Kinnusesta Äänekosken Vuoden Urheilija

Äänekosken vuoden 2021 kulttuuripalkinnon saaja on äänekoskelainen kulttuurintekijä Pilvi Honka. Honka on toiminut lasten ja nuorten teatterin parissa yli 15 vuotta.

– Honka on tehnyt jo vuosia hienoa työtä Äänekosken kulttuurin eteen. Hän on toiminnallaan voimaannuttanut monia nuoria ja luonut samalla hienoa yhteishenkeä muun muassa Varjolapsissa, kaupunki perustelee valintaa.

Äänekosken Vuoden Urheilijaksi valittiin puolestaan Jami Kinnunen, joka saavutti viime kesänä Äänekoski Gameseissa maailman ensimmäisen kolmannen polven 80 metrin keihäänheiton ylityksen, Kalevan kisojen 4. sijan ja edusti myös Ruotsi-Suomi maaottelussa.

Äänekosken Vuoden Nuori urheilija on puolestaan Paavo Puro. Hän saavutti viime vuonna kuulantyönnön M16-sarjan SM-kultaa, M17-sarjan hallikisojen SM-kultaa sekä poikien Ruotsi-Suomi maaottelun 2. sijan omalla ennätyksellä 16,92.

Kaupungin jakamat kulttuurin kannustusstipendit saavat puolestaan kuvataiteissa Annika Kolari ja Nooa Ohvo. Musiikissa kannustusstipendit menivät Inari Kalliolle ja Nita Linnalle, tanssissa Veera Manniselle ja Tuuli Parkkoselle sekä teatterissa Aada Salmelinille ja Oskari Lähteenmäelle.

Vuoden Veteraaniurheilijaksi valittiin Tuukka Vuorinen, joka on saavuttanut hyppylajeissa pitkän aikuisurheilu-uran aikana lähes 60 SM-mitalia.

Vuoden Valmentaja on puolestaan Tommi Koskinen, joka on toiminut kesästä 2019 Huiman miesten edustuskoripallon päävalmentajana. Tänä aikana seura on noussut valtakunnalliseen 1A sarjaan vuonna 2021.

Koskinen toimii myös Äänekoskella yläkoulun ja toisen asteen urheiluakatemioiden vastuuvalmentajana.

Reilun Pelin joukkueeksi valittiin Huiman juniorijalkapallojoukkue T0607

– Joukkueessa vallinnut hyvä henki on näkynyt toisten huomioon ottamisena sekä kannustamisena, niin harjoituksissa kuin peleissä. Kauden alussa joukkueeseen yhdistetyt kaksi ikäluokkaa ovat sulautuneet yhdeksi joukkueeksi ja jokaiselle on löytynyt joukkueessa oma paikkansa, palkintoperusteluissa todetaan.

Vuoden Urheiluteoksi valittiin Äänekosken Huiman miesten koripallon edustusjoukkueen sarjanousu valtakunnalliseen 1A divisioonaan.