Vuoden urheilija Jami Kinnunen: "Pienellä paikkakunnalla on monipuolisesti hyviä urheilijoita"

Äänekosken kaupunki palkitsi perjantai-iltana järjestetyssä kulttuuri- ja liikuntalautakunnan palkintogaalassa vuoden 2021 urheilijat ja urheiluteot.

Vuoden urheilijaksi liikuntalautakunta valitsi keihäänheittäjä Jami Kinnusen, joka viime kesänä ylitti vihdoin ja viimein maagisen 80-metrin rajan isänsä ja isoisänsä jalanjäljissä. Äänekoski Gameseissa heitetty kaari jää historiaan myös ensimmäisenä kolmannen sukupolven 80 metrin ylityksenä.

Lisäksi Kinnusen viime kesän saavutuksiin mahtui Kalevan Kisojen neljäs sija olympialaisiin valitun kolmikon takana, sekä Suomi-Ruotsi maaotteluun osallistuminen.

– Onhan se hieno juttu, meillä on Äänekoskella pieneksi paikkakunnaksi paljon ja monipuolisesti hyviä urheilijoita, perjantaina leirille Joensuuhun matkannut Kinnunen hymyilee.

Vuoden nuoren urheilijan ja vuoden veteraaniurheilijan tittelit veivät myös yleisurheilijat, kun valinta kohdistui kuulantyöntäjä Paavo Puroon ja Tuukka Vuoriseen.

Paavo Puro voitti viime kesänä 16-vuotiaiden poikien Suomen mestaruuden, sekä hallikaudella 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruuden. Poikien Suomi-Ruotsi maaottelusta tuomisina oli toinen sija, sekä ennätys 16,92.

Vuoden veteraaniurheilijaksi valittu Tuukka Vuorinen on pitkän aikuisurheilu-uransa aikana saavuttanut lähes 60 SM-mitalia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut