Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liimattalan tuulivoimapuiston päivitetty osayleiskaava mahdollisesti nähtäville huhtikuussa

Liimattalan tuulivoimapuiston osayleiskaavan päivitetty ehdotus on tulossa julkisesti nähtäville huhtikuun puolessa välissä, jos kaupunginhallitus päätyy puoltamaan nähtäville laittamista maanantaisessa kokouksessaan. Ehdotuksessa alueella on vähennetty tuulivoimaloiden määrää yhdeksästä seitsemään. Alueen itäosassa lähimpinä Nelostietä sijaitsevat voimalat on poistettu kokonaan. Poistoilla haettiin lisää etäisyyttä pohjavesialueeseen ja vedenottamoon, Liimattalan maakunnallisesti arvokkaaseen maisema-alueeseen sekä asutukseen suunnittelualueen koillis- ja itäpuolella.

– Myös tuulivoimaloiden rakentamisaluetta on pienennetty päivitetyssä ehdotuksessa, kertoo Äänekosken kaupungin kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi.

Marjoniemen mukaan osayleiskaavan päivitetystä ehdotuksesta ei enää järjestetä erillistä yleisötilaisuutta. Ehdotus tulisi nähtäville 13.4.–13.5. väliseksi ajaksi.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kaavan laatijan vastineeseen tekemän palautteen hyväksymistä sekä päivitetyn ehdotuksen laittamista nähtäville.

Marjoniemen arvion mukaan Liimattalan tuulivoimapuiston osayleiskaava ehtisi valtuustoon päätettäväksi kesäkuun valtuustoon palautteesta riippuen.