Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken sataman viereen kaavoitetaan uusia yritystontteja

Äänekosken sataman viereen kaavoitetaan uusia yritystontteja. Häränvirranpuiston asemakaavan muutoksessa hankalasti rakennettavat asuinkerrostaloalueet sekä suuri osa yleisten rakennusten korttelialueista korvautuu asuin- ja yritysrakentamisen kortteleilla sekä virkistysalueilla.

Kokonaisuudessaan suunnittelualue on noin 16,7 hehtaaria. Rakentamattomia pientalotontteja alueella on kuusi, joista kaksi esimerkiksi rivitaloja varten. Yritystontteja kaavaratkaisussa on neljä, joista kolme on kokonaan rakentamattomia.

– Kaava-alueella sijaitsee jo nyt yksi venehalli, jonka lisäksi osoitetaan paikka toiselle mahdolliselle satamatoimintaa palvelevan rakennuksen kuten venehallin tai ja huoltorakennuksen sijoittumiselle, kertoo Äänekosken kaupungin kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi.

Marjoniemen mukaan alueen kehittäminen palvelee niin matkailualaa kuin veneilyyn liittyvää yritystoimintaa. Lisäksi yritystonttien sijoittuminen Äänekosken sataman viereen kehittää Äänekosken sataman ympäristöä houkuttelevana ja potentiaalisena paikkana yrittämiselle.

Kaupunginhallitus päättää kaavan nähtäville laittamisesta maanantaina.