Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne ennallaan Äänekoskella – ilmaantuvuus jopa nousussa

Äänekosken koronatilanteessa ei tapahtunut ylilääkäri Keijo Lukkarisen mukaan isoa muutosta viime viikkojen aikana. Ilmaantuvuus on suurta – ja jopa nousussa.

– Yleisen sairaalakuormituksen perusteella ei voida sanoa, että epidemia olisi millään lailla vielä ohi, Lukkarinen sanoo kaupungin tiedotteessa.

– Hoivayksiköiden tilanne on kuitenkin paranemaan päin, eikä uusia yksiköitä ole nyt sairastunut koronapandemiaan.

Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmä kannustaa edelleen maskien käyttöön ja muistuttaa, että maskisuositukset ovat ennallaan. Myöskään THL ei ole päivittänyt maskisuositustaan, koska tautitilanne on edelleen huono.

Maskisuositus jatkuu kaupungin kaikissa julkisissa tiloissa, myös kouluissa. Maskia tulee käyttää, vaikka olisi jo sairastanut koronan. Myös muita koronaturvallisia ohjeita tulee edelleen noudattaa.

Koronarokotuksia annetaan Äänekoskella nyt noin sata viikossa. THL:n suosituksesta yli 80-vuotiaille aletaan antamaan neljättä rokotekierrosta. Rokotteen teho laskee iän myötä.

Terveyspalveluissa ja Arjen tuessa on Lukkarisen mukaan sairastunut paljon henkilöstöä, mikä aiheuttaa henkilöstön riittävyyden suhteen edelleen haasteita.

Koronailmaantuvuus tarkoittaa tartuntojen määrää 14 vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.