Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viime kauden finalisti Kipinä Basket aloittaa pudotuspelit B-divarissa

Äänekoskelaisen koripallokevään toiset pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona, kun Koiviston Kipinä aloittaa puolivälieräsarjansa I-divisioona B:ssä PeU-Basketia vastaan Liikuntatalolla.

– Paras osa kaudesta alkaa, tosipelit niin sanotusti. Ideana on lähteä niistä nauttimaan, ja toivottavasti se näkyy myös pelissä, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo kertoo.

Vastaan äänekoskelaisille asettuu runkosarjassa kymmenenneksi sijoittunut PeU-Basket, mutta sarjataulukkoon ei pudotuspeleissä ole katsomista. Perniöläiset ovat B-divarissa rutinoitunut joukkue, ja runkosarjan 10 parasta joukkuetta mahtuivat tasaisessa sarjassa kolmen voiton sisään.

– Jos saadaan tuotua niitä asioita peliin mitä on harjoiteltu, parannettua puolustusta ja omaa hyökkäyspeliä, omalla hyvällä tasolla joukkueena, niin pystytään perniöläiset voittamaan. Jos taas lähdetään takki auki huonolla asenteella, niin varmasti tulee kylmää kyytiä, Hautsalo pohtii.

Kymmenen päivän pelitauon aikana Kipinä Basketilla on ollut vaikeuksia saada viisikkopeliä aikaan harjoituksissa sairastelujen loukkaantumisten takia, mutta toisaalta joukkue on tottunut miehistön vaihteluun jo kauden aikana.

– Unelmatilanteessa tulisi nousujohteinen kevät, kun on sillä lailla tuoreet jenkit ja joukkuepeli on edelleen paranemassa. Pelaajat löytävät jo toisiaan, ja aletaan tietää miten saadaan käytettyä vahvuuksia molemmissa päissä, Hautsalo toivoo.

Puolivälieräsarja alkaa runkosarjan voittaneen ja koko loppukevään kotiedusta nauttivan Kipinän kotisalissa Liikuntatalolla, ja jatkuu lauantaina Perniössä. Tarvittaessa joukkueet kohtaavat vielä tiistaina Äänekoskella.

I-divisioona B:n välierät alkavat 8.4. ja finaalit 17. päivä. Kaikissa ottelusarjoissa paremmuuteen riittää tänä keväänä kaksi voittoa. Sarjan voittaja on selvillä viimeistään 23. huhtikuuta.

– Jokaista peliä lähdetään voittamaan, ja jos tavoitteeseen osutaan, niin kuuden pelin jälkeen leikataan sukkaa ja katsotaan sen jälkeen mitä tapahtuu. Viime kauden finaalitappio motivoi ja tuo nälkää. Olisi varmasti pettymys jokaiselle, jos jo ensimmäisellä kierroksella pudottaisiin jatkosta, Hautsalo myöntää lopuksi.

Kuva: Miia Sulakoski

Kuva: Joni Hautsalon luotsaama Kipinä lähtee tämän kauden pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.