Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoskelainen Jaana Hirvijoki-Piispanen voitti mielenterveyshankkeen sanoituskilpailun: "Ole armollinen itsellesi"

Äänekoskelainen Jaana Hirvijoki-Piispanen on voittanut Kevan sanoituskilpailun. Hirvijoki-Piispanen työskentelee Äänekosken terveyskeskussairaalassa.

Kevan valtakunnallisessa Mielenterveyden tuen polut -hankkeessa on mukana kuusi työnantajaa, Keski-Suomesta mukana oli Äänekosken ja Jämsän kaupungit. Osana hanketta Keva järjesti talven aikana teemalaulun sanoituskilpailun.

Keva on kunta-alan, valtion, kirkon, Kelan henkilöstön, Suomen Pankin ja uusien hyvinvointialueiden eläkevakuuttaja.

Voittajatekstistä tuotettu kappale ensiesitettiin keskiviikkona Helsingissä. Laulusta tehdään myöhemmin myös studioäänitys. Raati arvosti erityisesti tekstin yhteyttä mielen hyvinvoinnin teemaan sekä sävellettävyyttä, kerrotaan Äänekosken kaupungin tiedotteessa.

– Teksti kertoo siitä, kuinka pitäisi olla armollinen itselleen, ja että huomaisi kaiken hyvän ympärillään. Mielenterveys on osa meidän kaikkien arkea ja se koostuu kuitenkin aika pienistä asioista, sanoo Jaana Hirvijoki-Piispanen.

– Tässä voitossa on mukana koko työporukka, koska kaikki ajatukset, jotka kirjoitin, kumpuaa työyhteisöstämme ja yhteisistä keskusteluistamme.

Hirvijoki-Piispanen osallistui kilpailiin hetken mielijohteesta.

– Voitto oli yllätys, koska minulla ei ole aikaisempaa kirjoittamistaustaa – postikorttitervehdyksiä lukuun ottamatta.