Kiinteistöjen tarkistusmittauksia jatketaan pian Äänekosken ja Suolahden keskusta-alueilla

Äänekosken kaupunki jatkaa kiinteistöjen tarkistusmittauksia 2. toukokuuta lähtien Äänekosken ja Suolahden keskusta-alueilla. Maastokäynnit toteutetaan kuuden viikon aikana touko-kesäkuussa, kaupunki tiedottaa.

Kaupungin kiinteistöselvityshanke aloitettiin vuonna 2018 ja tähän mennessä 2 317 kiinteistöä on mitattu. Tarkistusmittauksia jatketaan tänä keväänä Markkamäen, Karhunlähteen, Piilolanniemen sekä Suolahdessa Suojarinteen, Mutapohjan ja Honkalan alueen kaikilla kiinteistöillä.

Kiinteistöjen omistajille ei lähetetä erikseen tiedotetta tai tarkempaa ajankohtaa mittauksista. Omistajan ei ole välttämätöntä olla paikalla, koska mittaukset tehdään ulkoapäin.

Jos pihalla on koira tai muuta varottavaa, kaupunkiin voi olla olla yhteydessä etukäteen. Jos omistaja ei ole mittaushetkellä paikalla, kolmehenkinen mittausryhmä jättää kirjeen käynnistä. Mittaajat ovat kaupungin ja FCG:n työntekijöitä.

– Rakennukset mitataan ja samalla tarkistetaan, onko rekisterissä virheellisyyksiä ja ovatko rakennukset rakennuslupien mukaiset, Äänekosken kaupungin rakennustarkastaja Ville Vähätiitto kertoo kaupungin tiedotteessa.

Virheelliset tiedot korjataan kaupungin kiinteistörekisteriin, josta ne päivittyvät eteenpäin väestötietojärjestelmään, verohallintoon ja maanmittauslaitokselle.

– Mahdolliset päivitetyt tiedot näkyvät kiinteistöverotiedoissa. Jos on puuttuvia rakennuslupia, tai muita toimenpiteitä pyydetään käynnin jälkeen, ollaan kiinteistönomistajaan yhteydessä kirjeitse, Vähätiitto jatkaa.

Suurin osa muutostarpeista koskee piharakennuksia, vajoja, varastoja tai asuinrakennusten laajennusosia. Jos rakennus on liian lähellä rajaa, siitä tulee olla kirjallinen suostumus naapurilta, eikä suullinen lupa enää riitä.

– On kiinteistön omistaja etu, että kiinteistöstä on oikeat tiedot rekistereissä ja se on kaavan mukainen. Sillä on vaikutusta esimerkiksi vakuutuksiin, myyntiin tai jos haluaa rakentaa tontille jotain uutta, Vähätiitto sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut