Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suolahti juhli pääsiäistä kahden kokon taktiikalla

Lankalauantain tapahtumat saivat väen liikkeelle Keiteleen rantuuksille.

Suolahden aktiivisten yhdistysten yhteinen, perinteinen lankalauantain pääsiäiskokkotapahtuma toteuttettiin jälleen koronakatkosten jälkeen.

Liikkeellä oli runsaasti väkeä, erityisesti lapsiperheitä. Wanhan Aseman alueella kilpailtiin hurjimmistä noita-asuista ja nautittiin kahveista, makkaroista ja lohikeitosta. Aseman kupeessa poltettiin jo ensimmäinen pääsiäiskokko ja toinen hieman myöhemmin Suolahden perinnetelakan niemen nokassa.

– Keski-Suomessa alkaa näkyä oikeita kevään merkkejä. Ainakin meidän mökillä Matilanvirralla. Vesi virtaa ja linnut visertävät, tuumaili kokkotulille tullut Marjatta Immonen, jonka lapsuus ja nuoruus liittyvät Suolahteen.

– Kotona Posiolla eletään vielä kevään parhaita hiihtokelejä, valisti Immonen.

Immoset kertoivat käyvänsä Sumiaisten mökillä muutamia kertoja vuodessa. Mukavat paikalliset tapahtumat otetaan yleensä mahdollisuuksien mukaan ohjelmaan.

Höyrylaiva- ja junaharrastajat olivat tapahtuman järjestelyissä mukana Suolahden kyläyhdistyksen ja Cafe Möljän kanssa.

– Kevään ja kesän tapahtumia valmistellaan jo täyttä höyryä ja niitä odotetaan jo innokkaana. Höyrylaiva Toimia on talven aikana kunnostettu talkoovoimin; esimerkiksi kaikki ikkunat on kokonaan uusittu, kertoi höyrylaiva-aktivisti Matti Hämäläinen tyytyväisenä.

Seuraava iso rantatapahtuma taitaa olla Toimi-laivan juhlallinen vesillelasku Keiteleeseen 21. päivänä toukokuuta.